Marius_gxg a scris:
In legile respective nu am gasit nicaieri mentiunea ca toti locatarii trebuie sa plateasca in functie de cum a hotarat majoritatea,
Raspunsul il gasiti aici
Articolul 24-L230/2007
(1) Adunarea generala
poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati,
hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti,
prin votul majoritatii acestora.
(4)
Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.
In cazul in care considerati ca sunteti nedreptatit aveti dreptul sa deschideti o actiune in instanta pentru anularea hotararii adunarii generale.
Articolul 26
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.
Art. 26 fost declarat neconstitutional prin Decizia nr. 670 din 18 mai 2011 a Curtii Constitutionale iar proprietarii au dreptul sa atace oricand hotararile ag contrare legii.
(...)În aceste condiţii, Curtea apreciază că proprietarii care nu au avut cunoştinţă de adunarea generală a asociaţiei de proprietari şi nici de faptul că s-a adoptat o hotărâre a acesteia, prin care au fost afectaţi, se pot afla în situaţia de a nu putea contesta hotărârea în termenul prevăzut de norma legală criticată, şi anume cel de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Din această perspectivă, Curtea constată că art.26 din Legea nr.230/2007 aduce atingere dreptului de a accede efectiv la justiţie pentru apărarea drepturilor legitime al persoanelor interesate.