avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trecere de la Pausal la Repartitoare de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trecere de la Pausal la Repartitoare de caldura

Am o mare problema si sper ca ma veti ajuta cu niste sfaturi:
locuiesc intr-un bloc cu 3 scari care in urma cu niste a trecut de la sistemul de pausal la sistemul de repartiroare de caldura. Incepand cu iarna 2012-2013, o scara a cerut cu majoritate de voturi renuntarea la sistemul de repartitoare si trecere pe pausal, pe aceasta scara locuind si eu.
Eu nu am fost de acord cu aceasta, dar nu a contat.
Acum, pe aceasta scara, valoarea cotelor de incalzire este foarte mare si eu as vrea sa trec din nou la sistemul de repartitoare. Ce ar trebui sa fac pentru aceasta si ce costuri implica.
Ma puteti ajuta?
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 17:05, 6 Februarie 2013
Va supuneti majoritatii indiferent de ce problema este vorba .

Art. 24. - (1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Multumesc frumos pentru raspuns si pentru timpul acordat.
Dar, am totusi o nelamurire: atunci cand s-a trecut de la sistemul pausal la sistemul de repartitoare si ne-au fost montate repartitoarele pe calorifere, trecerea s-a facut treptat, astfel incat luni de zile o parte din apartamente erau pe pausal, cealalta parte erau pe repartitoare. Acum de ce nu se poate? De ce nu se poate ca un nr de apartamente de pe o scara sa treaca pe repartitoare, ceilalti ramanand pe pausal?
Conditia de trecere de la pausal repartitoare este ca 80 % din apartamente sa fie de acord cu montarea acestora .Daca s-a respectat acesta conditie dv. stiti cel mai bine in ce conditii au fost montate.

(2) Montarea repartitoarelor de costuri se poate realiza numai în cazul în care
cel puţin 80% din proprietarii spaţiilor cu destinaţie de locuinţă sau altă destinaţie care
au corpurile de încălzire racordate la reţeaua interioară de distribuţie a energiei
termice din condominiu aferentă unei unităţi de calcul îşi montează repartitoare de
costuri pe corpurile de încălzire. În cazul în care instalaţia de încălzire a unui spaţiu
aparţine la două sau mai multe unităţi de calcul condiţia trebuie îndeplinită pentru
fiecare unitate de calcul în parte.

– Prezentul normativ este elaborat în conformitate cu prevederile art. 21
alin. (2) lit. d) din Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, cu
completările şi modificările ulterioare şi ale art. 16 alin.(2) lit. c) din Legea serviciului
de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006 cu completările şi modificările
ulterioare.

La dv. probabil blocul este impartit in mai multe asociatii si atunci pot aparea astfel de diferente ca o scara sa aiba repartitoare si cealalta nu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie plata caldura pausal sau repartitoare Marius_gxg Marius_gxg Buna ziua, In blocul in care locuiesc momentan s-a iscat un mic razboi din cauza ca incepand din Noimebrie majoritatea locatarilor au dorit trecerea la ... (vezi toată discuția)
_sa20919_2047 hotarire pe baza de tabel Mike41 Mike41 _sa20919_2047 hotarire pe baza de tabel Pentru instalarea/ inlocuirea repartitoarelor cu aparate cu citire prin radio s-a cerut acordul proprietarilor pe ... (vezi toată discuția)
In blocul in care locuiesc s-a votat trecerea la pausal si scoaterea repartitoarelor de caldura CRISTINA858585 CRISTINA858585 Buna ziua,locuiesc in Bucuresti intr-un bloc racordat la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica.In anul 2006 s-au montat repartitoare ... (vezi toată discuția)