avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In blocul in care locuiesc s-a votat trecerea la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In blocul in care locuiesc s-a votat trecerea la pausal si scoaterea repartitoarelor de caldura

Buna ziua,locuiesc in Bucuresti intr-un bloc racordat la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica.In anul 2006 s-au montat repartitoare individuale de costuri pe toate corpurile de incalzire din fiecare unitate imobiliara.Acum cateva zile asociatia de propietari a votat renuntarea la repartitoare si trecerea la pausal.Este legal?In cazul in care nu sunt de acord cu trecerea la pausal ce pot face?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:57, 27 Octombrie 2016
Va supuneti majoritatii.
Sau contestati hotararea
In cazul asociatiilor de proprietari,dispozitia in vigoare precizeaza ca majoritatea dispune,
minoritatea este obligata sa se supuna votului majoritar
Sunt hotarari care au o baza legala si altele care sun luate fara o baza legala , toti propietari
( chiar si cei ce nu fac parte din Ap ) sunt obligati sa se supuna acestor hotarari
Dar daca sunt argumente ca hotararea nu are o baza legala ,oricare dintre propietari este indreptatit sa conteste aceste hotarari in termen de 45 de zile de la afisarea lor, sunt foarte multe procese in care sunt contestate hotararile Adunari Generale ale AP
"timpuriu",

Daca vorbim in termeni generali, asa cum se arunca insecticidul din avion, dumneata ai dreptate, trebuie sa fie o baza legala.
Mai bine v-ati exprima parerea/opinia in legatura cu speta prezentata in topic.

Mi-aduc aminte ca si la trecerea de la repartizarea costurilor cu incalzirea in pausal, la repartizarea costurilor cu incalzirea prin repartitoare de costuri, a fost cam la fel: ne-am adunat, am discutat, am ascultat ce minunate avantaje are sistemul si prin hot. AG s-a purces la instalarea dispozitivelor, care per total s-a dovedit a fi o mare cacealma.
Nu vreau sa va mai amintesc de ce, de cum... le-am vorbit, le-am analizat pe toate fetele. Faza este ca omul de rand a inteles cu totul altceva.
In fine, acum, probabil ca sunt alte conditii - si va dau un exemplu: la noi in asociatie pe o scara cu 20 de apartamente, 16 prop. si-au montat CT, au mai ramas 4 proprietari cu incalzirea din sistemul centralizat si culmea, este cate un singur proprietar pe cate o coloana (adica 4 din 4). Cum sistemul de incalzire este cu repartizarea agentului termic de "sus, in jos", o mare cantitate de energie termica se pierde pe unde vrei si pe unde nu vrei.
Ei bine, in aceste conditii, a trebuit sa ne-adunam si sa discutam: ori cu repartitoare, ori cu paushalul. In fapt, chiar oamenii aflati in aceasta situatia au hotarat. - paushalul.

Din acest motiv va artag atentia sa nu mai fiti atat de vehement si s-o luati in brate pe " eu sunt pentru contra".
Exemplu:
Sunt hotarari care au o baza legala si altele care sun luate fara o baza legala...

Ce vorbiti domnule, dar oamenii care voteaza acolo ce sunt marionete, papusi din guma?
Si cine are interesul sa se ia o hotarare fara baza legala? Administratoerul, presedintele, AG?
Oamenii sunt destul de rationali si cam stiu ce vor (nu va ia nimeni de prosti, sa stiti), insa observati autorul acestui topic nu este de acord cu hotararea luata.

Va rog, concret, in acest caz hotararea luata este legala sau nu? Ce tre' sa faca omul, sa conteste, unde sa conteste? Nu veniti cu "avioane" dintr-astea ca unele hot. sunt legale, altele nu, ca nimeni nu pricepe nimic. Daca nu aveti informatii suficiente, nu va hazardati cu raspunsuri dintr-astea.

Alte discuții în legătură

Plata consum energie termica CatalinT1979 CatalinT1979 Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare legata de plata consumului de energie termica. In blocul in care locuiesc, sunt instalate ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pausal la repartitoare de caldura IolandaMarin IolandaMarin Am o mare problema si sper ca ma veti ajuta cu niste sfaturi: locuiesc intr-un bloc cu 3 scari care in urma cu niste a trecut de la sistemul de pausal la ... (vezi toată discuția)
Cerere de debransare timpuriu timpuriu un propietar doreste dembrasarea de la sistemul de termoficare ,care sunt pasi de urmat pentru ca aceasta actiune sa fie legala ,mentionez ca acest propietar ... (vezi toată discuția)