avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In blocul in care locuiesc s-a votat trecerea la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In blocul in care locuiesc s-a votat trecerea la pausal si scoaterea repartitoarelor de caldura

Buna ziua,locuiesc in Bucuresti intr-un bloc racordat la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica.In anul 2006 s-au montat repartitoare individuale de costuri pe toate corpurile de incalzire din fiecare unitate imobiliara.Acum cateva zile asociatia de propietari a votat renuntarea la repartitoare si trecerea la pausal.Este legal?In cazul in care nu sunt de acord cu trecerea la pausal ce pot face?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:57, 27 Octombrie 2016
@adam grecu ce frumos povestiti
aceasta hotarare este legala ? strict pe acest caz , nu trebuie determinat din nou SET-ul , din 2006 s-au montat repartitoarele .(10 ani) ,eu cred ca fara o actualizare a SET -ului aceasta hotarare este ilegala , unde sa conteste omul ? sunt pline instantele cu contestatii hotararilor ale" adunari generale"
Asociatia nostra a avut in ultimii noua ani peste 20 de procese in instanta si nici unul pentru ca s-ar fi luat vreo hotarare nelegala in adunarea generala sau si mai clar nici un restantier actionat in judecata nu a invocat vreodata ca asociatia a luat o hotarare in afara legii.
De regula in ziua cand aveam termen in aceeasi instanta erau alte 50-60 procese ale altor asociatii de proprietari si poate fiecare treceau prin 3-7 termene, asa ca am asista la multe dezbateri si credeti-ma ca nu am reusit sa prind macar unul in care se judeca o hotarare ilegala a adunarii generale.

Concret la intrebarea dumneavoastra ca
aceasta hotarare este legala ?

Da, aceasta hotarare este legala. Ma bazez pe recitirea textului in care se spune ca
asociatia de propietari a votat renuntarea la repartitoare

Pai daca au hotarat prin vot mi se pare ca asa se hotaraste si cine este presedintele Romaniei sau SUA. O fi legal sa hotaram prin vot, ce ziceti!?
Aaaa, ca trebui sa se stabileasca modul de repartizare, de calcul, poate verificari ale instaltiilor, ale caloriferelor... daca este necesar sigur ca se vor face unele din acestea. Importata este hotararea de renuntare la repartitoare si asta discutam. Asa cum important este alegere presedintelui tarii si apoi vedem ce consilieri o sa-si ia, ce amenajari sau schimbari va face daca este cazul sa faca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata consum energie termica CatalinT1979 CatalinT1979 Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare legata de plata consumului de energie termica. In blocul in care locuiesc, sunt instalate ... (vezi toată discuția)
Cerere de debransare timpuriu timpuriu un propietar doreste dembrasarea de la sistemul de termoficare ,care sunt pasi de urmat pentru ca aceasta actiune sa fie legala ,mentionez ca acest propietar ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pausal la repartitoare de caldura IolandaMarin IolandaMarin Am o mare problema si sper ca ma veti ajuta cu niste sfaturi: locuiesc intr-un bloc cu 3 scari care in urma cu niste a trecut de la sistemul de pausal la ... (vezi toată discuția)