avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inducerea in eroare a organului judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inducerea in eroare a organului judiciar

Impreuna ca 4 colegi am facut o plangere penala directorului pentru abuz in serviciu. In urma cercetarii, am primit un raspuns de clasare a cauzei, in care procurorul a precizar:"faptele reclamate nu sunt prevazute de legea penala, conform art. 16 alin. 1 lit.b C. proc pen., ci nu ca acestea nu ar exista, intrucat faptele reclamate s-au realizat in realitate, doar ca acestea nu realizeaza continutul obiectiv al infractiunii reclamate."
Intrebarea mea este: directorul poate sa ne faca plangere penala pentru inducerea in eroare a organului judiciar? Asta pentru ca am fost citati intr-un dosar cu aceasta infractiune.
Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:09, 27 Ianuarie 2018
Daca aspectele afirmate in cuprinsul plangerii penale au fost constatate ca fiind savarsite dar nefiind prevazute de legea penala, nu aveti de ce sa va faceti probleme. Daca in cuprinsul plangerii au fost sustinute fapte inchipuite, plangerea fiind formulata cu rea credinta, atunci va fi o problema... Denumirea sub care a fost formulata acuzatia mai putin conteaza...important este ceea ce s-a sustinut in cuprinsul plangerii.Pentru mai multe lamuriri este necesara analizarea inscrisurilor detinute.
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului!
Ideea e ca Politia sa poata dovedi ca stiati ca mintiti in plangere. Simpla eroare nu este pedepsita, de ex. credeati sincer ca X a comis o infractiune si asta ati scris in plangere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - declaratii false Martonze Martonze Bună ziua, În ultimul proces avut, reclamantul a făcut plângere penală împotriva mea, (după demararea procesului), pentru a constitui probe. După 2 ... (vezi toată discuția)
Inducerea in eroare a organelor judiciare maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa ma sfatuiasca, daca am primit un NUP in ianuarie 31 ( acuzatie pt evaziune fiscala) mai pot face acum plangere pentru inducerea ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)