Impreuna ca 4 colegi am facut o plangere penala directorului pentru abuz in serviciu. In urma cercetarii, am primit un raspuns de clasare a cauzei, in care procurorul a precizar:"faptele reclamate nu sunt prevazute de legea penala, conform art. 16 alin. 1 lit.b C. proc pen., ci nu ca acestea nu ar exista, intrucat faptele reclamate s-au realizat in realitate, doar ca acestea nu realizeaza continutul obiectiv al infractiunii reclamate."
Intrebarea mea este: directorul poate sa ne faca plangere penala pentru inducerea in eroare a organului judiciar? Asta pentru ca am fost citati intr-un dosar cu aceasta infractiune.
Multumesc pentru raspuns!
Daca aspectele afirmate in cuprinsul plangerii penale au fost constatate ca fiind savarsite dar nefiind prevazute de legea penala, nu aveti de ce sa va faceti probleme. Daca in cuprinsul plangerii au fost sustinute fapte inchipuite, plangerea fiind formulata cu rea credinta, atunci va fi o problema... Denumirea sub care a fost formulata acuzatia mai putin conteaza...important este ceea ce s-a sustinut in cuprinsul plangerii.Pentru mai multe lamuriri este necesara analizarea inscrisurilor detinute.
Ideea e ca Politia sa poata dovedi ca stiati ca mintiti in plangere. Simpla eroare nu este pedepsita, de ex. credeati sincer ca X a comis o infractiune si asta ati scris in plangere.