avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Despre responsabilitate sau Povestea Lucrurilor
Discuție deschisă în Cultură generală

Despre responsabilitate sau Povestea Lucrurilor

Un filmulet foarte interesant si din care putem invata foarte mult fiecare:

[ link extern ] /

Acest filmulet ar merita vazut de fiecare din noi si in masura in care putem ar trebui sa le aratam prietenilor si cunoscutilor, astfel poate reusim sa cream un curent de responsabilizare atat de importanta in ziua de azi...
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:25, 26 Octombrie 2009
=D>Filmuletul este exceptional!
Foarte rational si bine argumentat! Si da foarte mult de gandit celor care gandesc!
Bravo!
=D>
Super filmuletul. Din nefericire insa ne reaminteste lucruri in privinta carora nu prea mai e nimic de facut, adica acea roata pare a nu mai putea fi oprita. Ceea ce poate face , vazandu-l, este sa ne invite la meditatie. Si oricat am medita noi, pe langa nefericirea deja amintita in filmulet, vom deveni si mai nefericiti, simtindu-ne neputinciosi, vinovati chiar , fiindca fiecare dintre noi ne aducem contributia la producerea acestor dezastre .Filmul ne constientizeaza asupra declinului in care se afla planeta, cu tot ceea ce contine ea:oameni si lucruri. Ideea este ca dintre cele 2 elemente , exista unul mai important: Planeta. Fiindca ea ar putea sa supravietuiasca fara oameni, oamenii fara ea, nu insa. Ci cat aceasta goana dupa shopping va deveni si mai acerba, cu atat declinul se adanceste. Ce pacat...
Interesant… Insa a uitat ca industria de armament e mare “consumatoare” de resurse – atat umane (prin scopul armelor) cat si materiale (un supersonic nu consuma 4 litri combustibil la suta de km). Dar cine are tupeu sa opreasca aceasta industrie? Si… trebuie sa luptam impotriva terorismului. Culmea coincidentei! Toate tzarile cu zacaminte bogate de petrol sunt pe lista statelor teroriste sau cu… potential terorist; iar statele bogate in minereuri de aur sau zacaminte de pietre pretioase sunt pe lista celor mai sarace – si se “lupta” la greu sa fie salvati locuitorii acelor state; dar tare ar fi nasol ca acestia sa-si dezvolte propriile mijloace de productie si sa le dea cu tifla exploatatorilor. Deci nu exista interes sa fie ajutati… pt ca s-ar putea.

Dar poluarea produsa de industria farmaceutica? Suplimentele nutritive “naturale” n-au efect asupra laptelui matern… Fireste ca nu: cine a stat sa verifice asa-zisele teste facute de producatori? Prea apar ca ciupercile dupa ploaie fel si fel de medicamente pentru a mai crede ca s-au facut – cu adevarat – teste care dovedesc faptul ca nu sunt daunatoare pe termen lung.

Nu-i spune si snob aluia care e sclavul modei si cumpara an de an produse pe care le foloseste rar spre deloc? Nu-i spune snob celui care-si schimba mobila, electrocasnicele, electronicele doar pt ca nu mai sunt in… trend? Parintii isi invata copiii ca trebuie sa fie in trend… Ce vrem mai mult? Educatia porneste de acasa… si snobismul tot acolo se invata. Si cum sa-si lase un parinte copilul sa fie “inferior” altuia?

Sa recastigam guvernele? Cu placere. Cum? Oamenii aceia sunt, si ei, snobi, dornici de imbogatire; sigur ca fac jocul corporatiilor.

Sa nu ne trezim cu legi (in viitorul mai mult sau mai putin apropiat) care ne impun un maxim pt consum de apa, de electricitate etc. Doar l-am vazut pe seful de stat venezuelean explicand ca e suficient un dus de trei minute… Dar dus nu faci doar dimineata… Vorba unora: “Nu stiu de ce am cearceaful murdar, ca doar ma spal pe picioare dimineata”.
Consumatorul casnic e cel care trebuie sa faca economii, pt ca marile industrii, corporatiile sa poata risipi in continuare. Zece oameni care merg zilnic la lucru cu masina nu consuma si nu polueaza in 30 de zile cat consuma si polueaza un supersonic in 10 ore de antrenament – sa nu uitam ca e mai… aproape de stratul de ozon... La fel si avioanele "obisnuite"...

In rest, de acord cu stoparea consumului doar de dragul cumparaturilor. E vinovat cel care ofera sau cel care cumpara?! Sunt o multime de emisiuni, articole in reviste stupide prin continut care ii indeamna pe cei nemultumiti de sine sa isi cumpere lucruri noi, sa isi schimbe… look-ul. Si ei, naivi, o fac.
Cum poti lupta impotriva snobilor? Si ei nici nu sunt asa mari consumatori de resurese naturale – oricat ar cumpara – cat sunt consumatoare marile industrii numite mai sus (dar si altele).

De ce nu se face propaganda pt ca marii poluatori si consumatori de resurse sa isi reduca… productiile? Doar micii consumatori sunt vinovati, fireste…B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la o...cafea nucu$ nucu$ Viata ca o cafea buna! :coffee: Un grup de oameni de succes in apogeul carierei lor, toti avand joburi si pozitii de vis,masini si case au facut o vizita ... (vezi toată discuția)
Fotbalul--efect halucinogen! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE In conditiile in care nu exista post de televiziune pe planeta ( in afara de Cartoon Network si AnimaX) care sa nu ne aminteasca zilnic ca este criza ... (vezi toată discuția)
Bani handsu handsu \"Sunt sigur , nu va placea oamenilor de rand , daca afla ca bancile pot produce bani ...si cei care supravegheaza imprumuturile natiunii sunt cei care ... (vezi toată discuția)