avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrarea in posesie a unei proprietati(teren agricol)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrarea in posesie a unei proprietati(teren agricol)

tatal meu nu mai este in viata si eu fiind fiul doresc sa stiu cum pot intra in posesia pamintului chiar daca tatal meu nu are titlu de proprietate pe acel teren.este vorba de pamintul agricol din satul natal al tatalui meu aflat in jud.vaslui.doresc sa cunosc procedura prin care sa aflu tipul exact de proprietate si in ce masura am dreptul la aceea proprietate.
Cel mai recent răspuns: Corneanu Mariana , Avocat 11:50, 18 Octombrie 2009
In primul rand trebuie sa dezbateti succesiunea la un notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului. Dupa ce sunteti in posesia certificatului de mostenitor care sa ateste ca sunteti mostenitorul tatalui dvs trebuie sa va adresati primariei pentru a vedea daca tatal dvs este inregistrat pe rolul fiscal cu terenuri sau alte proprietati. Terenul agricol trebuia revendicat in baza legii 18/1991(r) . Daca tatal dvs nu a facut acea revendicare dar a folosit tot timpul acel teren agricol , puteti invoca in instanta numai uzucapiunea de 30 de ani daca indepliniti conditiile cerute de Codul Civil!B-)
SUCCES!
Cum v-a spus Mihai, daca tatal dv. nu a facut cerere de reconstituire in termenul legal singura solutie care ramane este uzucapiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)