avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare sumă credit plătit ca girant
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare sumă credit plătit ca girant

Bună ziua.
Am rugămintea să mă îndrumați care ar fi pașii de urmat pentru a îmi recupera banii plătiți că și girant al fostei soții. In anul 2008 eram căsătorit și la dorința soției am achiziționat cu credit auto un autoturism prin banca BRD. Titularul creditului și beneficiarul autovehiculului a fost soția iar eu cu fostul socru giranți. In 2011 soția vinde autovehiculul deși nu terminasem de platit creditul fara acordul băncii sau al meu pleacă din țară continui de să plătim creditul ori ea ori eu. In 2012 divorțează de mine cu promisiunea printre altele că își plătește creditul aceasta promisiune nefiind respectată. Drept urmare eu și tatăl ei am fost executați siliti și anul trecut am terminat de platit creditul. Tatălui ei i-a platit lunar banii cu care era executat mie nu mi-a returnat nici un ban. După ce s-au încheiat dosarul cu executarea acestui credit respectiva a revenit în țară. La solicitarea mea de a lămuri datorita ei față de mine a refuzat returnarea sumei plătite. Menționez faptul că în urma vânzării autovehiculului nu am beneficiat de suma obținută de către acesta. Vânzare s-a efectuat deși m-am opus. Banca și executorul normal nu ar fi trebuit să recupereze întâi autovehiculul și apoi să execute giranții? Fosta soție a mai avut credite luate fără cunoștința mea și nerambursate după plecarea în străinătate. De la revenirea din străinătate locuiește la părinții ei, s-a maritat cu...cauza divortului nostru... si-a deschis o firma care nu rulează mai nimic iar veniturile pe care le are le obtine " la negru". Ce mă îndrumați să fac? Cum să procedez?
Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:50, 24 Ianuarie 2018
Daca va doriti sa recuperați ceva va trebui sa o faceti in termenul de prescripție.

Dupa ce veti avea o hotarare favorabilă veti decide daca si ce executați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita tinatinatina tinatinatina Buna seara,va rog daca pot primii un raspuns la urmatorul caz: credit cu ipoteca ,sotia platitor,sotul coplatitor...au platit 3 ani rate(au mai ramas inca 17 ... (vezi toată discuția)
Partaj debit rezultat dintr-un contract de credit, opozabilitate fata de creditor Olimpia Nitu Olimpia Nitu eu si fosta sotie am fost executati silit pentru o datorie la banca,fosta sotie e girant m-ai poate fi valabil actul prin care ii cedez fostei sotii ... (vezi toată discuția)
Ajutor - adresa de proprire pe salar fara sa instiintare ALY82 ALY82 Buna ziua, A venit pe societate o adresa de executare silita pentru un salariat (sotul meu). Credit luat la Brd de fosta sotie, el fiind coimprumutat sau ... (vezi toată discuția)