Am niste prieteni plecati din tara pe care incerca sa ii ajut cu vanzarea unei case. Casa este „la rosu” la interior, aproape total finisata la exterior. Problemele sunt urmatoarele: Casa este parter + etaj in acte si in receptie, insa in realitate ar fi Subsol tehic + Parter + Etaj + Mansarda. Acum dau de un posibil cumparator care tot o tine pe a lui ca ii este frica sa cumpere casa fara aceste probleme rezolvate. Asta sau o sa se gandeasca mai bine si o sa poata sa treaca peste frica daca scadem cu x la suta pretul
Sunt mai mult ca sigur ca nu au ce probleme sa fie, vecinii neavand cum sa stie ce este in casa si nefiind conflicte pana acum, iar primaria facandu-i receptia cladirii, care, tin sa mentionez, nu a fost modificat in vreun fel dupa, nu vad de ce ar trimite un control.
Intrebarea este daca persoana respectiva – potentialul cumparator – poate fi amendat in vreun fel dupa cumpararea casei?
Eu inteleg ca asta este un mod de a incerca sa scada pretul casei, insa si asa este pusa la vanzare in pierdere cu aproximativ 20 de mii de euro. Motiv pentru care i-am dat solutia modificarii mansardei sa indeplineasca cerintele unui pod si, daca ii este atat de frica, umplerea subsolului si placarea intrarii in el. In fine...
Repet, intrebarea mea este daca el poate fi tras la raspundere dupa cumparare?
Daca autoritatile in drept constata diferente intre real si scripte pot dispune sanctionarea proprietarului fie obligarea acestuia la dezafectarea lucrarilor inexistente in proiect
Daca exista diferente intre proiect si real imobilul nu va putea fi intabulat