avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data de la care decurg drepturile financiare de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data de la care decurg drepturile financiare de pensie

Sunt militar in rezerva cu drept de pensie. Am iesit la pensie incepand cu data de 09 iulie 2017. Intrebarea mea este : pentru luna iulie beneficiez de salariu si pensie corespunzatoare perioadelor aferente fiecarei calitati ?
Cel mai recent răspuns: Florinyyj , utilizator 14:06, 25 Ianuarie 2018
Intr-adevar, pentru luna iulie veti beneficia atat de salariu cat si de pensie corespunzator perioadelor aferente fiecarei calitatiin parte..
Imi puteti comunica baza legala ?

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, pentru luna iulie veti beneficia atat de salariu cat si de pensie corespunzator perioadelor aferente fiecarei calitatiin parte..

Codul Muncii
art.39
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;
.....

Legea 223/2015
art. 63
(1) Drepturile de pensie se stabilesc și se plătesc astfel:
a) de la data încetării plății soldelor/salariilor lunare ale militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special, după caz, a soldei/salariului sau pensiei susținătorului decedat dacă cererea, împreună cu actele necesare, a fost depusă la casa de pensii sectorială în cel mult 90 de zile de la data ivirii acestor situații;

b) din prima zi a lunii următoare celei în care cererea, împreună cu actele necesare, a fost depusă la casa de pensii sectorială peste termenul prevăzut la lit. a).
.......
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acreditare pensie de urmaș din urmă Gherman Teodor Gherman Teodor Bună ziua! Dacă un student care și-a început studiile în luna Octombrie depune cererea pentru pensie de urmaș în luna Ianuarie și îi este aprobată ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!!! incerc si aici sa intreb..poate ma puteti lamuri. ... crista209 crista209 buna ziua!!! incerc si aici sa intreb..poate ma puteti lamuri. in data de 06.12.2021 am intrerupt activitatea ptr a ma pensiona la limita de varsta.(.sunt ... (vezi toată discuția)
Transmitere dosar pensie militara mb1964 mb1964 În continuare fac referire la prevederile Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat: [b]Dacă, în vederea stabilirii drepturilor de pensie ... (vezi toată discuția)