avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune sau partaj?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune sau partaj?

Buna ziua,

In urma mortii tatalui meu, a ramas o proprietate unde avea cota parte 1/2 impreuna cu fratele sau, unde sta si in momentul de fata impreuna cu copiii.

Din ce am inteles pentru succesiune nu va fi nevoie de prezenta fratelui, dar va fi nevoie ulterior de un partaj , sau va fi nevoie de prezenta lui si pentru succesiune ?

In urma succeisunii se va elibera un certificat de mostenitor , asta inseamna ca va fi nevoie de o intabulare dupa finalizea succesiunii sau se va face dupa partaj cand devi propriu-zis proprietar ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cont123456 , utilizator 08:24, 30 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru intabulare din cate stiu este nevoie in prealabil de un cadastru, iar cadastrul nu este facut. Deci pentru asta va fi nevoie de actele casei sau ma pot prezenta si cu copii? ( nu am actele si nu doresc sa mi le dea)

Dupa intabulare va trebui sa platesc si eu la taxe si impozite alaturi de ei, (poate fara a beneficia de jumatatea mea momentan pana la partaj ), corect ?

Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota parte mostenire cristiana_h cristiana_h Buna ziua, As avea nevoie de o solutie la problema de mai jos: - bunicul meu decedat in 2001 - Mama mea, decedata in 2005 (dupa ea am facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fara intabulare si fara instanta? mandrut mandrut In urma decesului tatalui meu, cei trei copii, mostenim in urma succesiunii, fiecare o cota parte de 1/3 dintr-un imobil cu trei camere si doua terenuri ... (vezi toată discuția)
Partaj după succesiune la notariat Gruia68 Gruia68 Am moștenit împreună cu fratele meu în 2016 o jumătate de casă în bucuresti unde locuiesc din 1994 și un apartament cu 4 camere în comuna 1 Decembrie ... (vezi toată discuția)