avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere partaj
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere partaj

Buna ziua,

In urma mortii tatalui meu a ramas o proprietare unde avea cota parte 1/2 cu fratele sau, unde si locuieste in momentul de fata. Proprietatea nu a avut partajul facut, este o casa de la parintii lor, urmeaza sa fac succesiunea pentru partea tatalui meu, iar apoi probabil va fi nevoie de un partaj in instanta, caci nu are unde sa se mute, si nu este genul care sa doreasca mediere.

Totusi doresc sa incerc aceasta modalitate prima data.

Intrebarea mea este daca se vor achita texele ( de timbru) inaintea medierii sau se va plati doar daca medierea este pozitiva si se va finaliza partajul?

Teama mea este ca voi plati taxele de mediere, nu voi reusi sa fac ceva in acest sens si vor fi nevoie de taxe suplimentare pentru judecata.

Procesul pentru partajul judiciar poate fi sistat dupa mediere pana se strang banii sau trebuie inceput dupa un anumit timp?

Daca fratele nu se va prezenta in urma notificarii din punct de vedere legal ce va urma ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cont123456 , utilizator 08:18, 30 Ianuarie 2018
Puteți încerca inițial medierea, este chiar recomandat, având în vedere faptul că prin lege, dacă prezentați un acord de mediere în instanță, taxa de timbru se va înjumătăți. Dacă fratele nu se prezintă la mediere costurile sunt minime, și vor fi costuri doat pentru invitarea la mediere a fratelui. Dacă reușiți să faceți mediere, puteți depune și după un timp documentele la instanță, aveți răgazul necesar pentru a strânge banii penteru taxa de timbru.
Multumesc foarte mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar, mostenire cont123456 cont123456 Buna ziua, In urma mortii tatalui meu a ramas o proprietare unde avea cota parte 1/2 cu fratele sau, unde si locuieste in momentul de fata. Proprietatea nu ... (vezi toată discuția)
Partaj fara acte? cont123456 cont123456 Buna ziua, In urma mortii tatalui meu a ramas o proprietare unde avea cota parte 1/2 cu fratele sau, unde si locuieste in momentul de fata. Proprietatea nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune si partaj voluntar mihaela david mihaela david Sotul meu si fratele lui au facut succesiunea dupa tatal lor,mama renuntand in favoarea celor doi,intreaga avere fiind impartita in mod egal celor doi.Dupa ... (vezi toată discuția)