avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj fara acte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj fara acte?

Buna ziua,

In urma mortii tatalui meu a ramas o proprietare unde avea cota parte 1/2 cu fratele sau, unde si locuieste in momentul de fata. Proprietatea nu a avut partajul facut, este o casa de la parintii lor, urmeaza sa fac succesiunea pentru partea tatalui meu, iar apoi probabil va fi nevoie de un partaj in instanta, caci nu are unde sa se mute, si nu este genul care sa doreasca mediere.

Nu am actele acestei proprietati, nu am stat acolo.

Stiu ca se poate face succesiune fara actele casei prin luarea copiilor de la taxe si impozite de catre delegatul notarial, acum ma intreb ce pot face in cazul partajului si mai ales in cazul in care va fi nevoie de instanta in situatia in care fratele nu va dori sa se prezinte cu actele?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cont123456 , utilizator 19:57, 24 Ianuarie 2018
Buna ziua,
Daca Directia Taxe si Impozite Locale va pune la dispozitia notarului copii de pe actele de proprietate, va veti putea folosi de acestea si in instanta.
Ati putea incerca, de asemenea, si pe cont propriu sa solicitati acestei institutii copie de pe actul de proprietate, aratand in cerere pentru ce va este util, mentionand faptul ca sunteti succesorul proprietarului (lor) si anexand dovezi in acest sens (certificatele de nastere al tatalui si al dumneavoastra).
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere partaj cont123456 cont123456 Buna ziua, In urma mortii tatalui meu a ramas o proprietare unde avea cota parte 1/2 cu fratele sau, unde si locuieste in momentul de fata. Proprietatea nu ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar, mostenire cont123456 cont123456 Buna ziua, In urma mortii tatalui meu a ramas o proprietare unde avea cota parte 1/2 cu fratele sau, unde si locuieste in momentul de fata. Proprietatea nu ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune cu parinti necasatoriti robert paul robert paul Buna seara.Suntem 3 frati.Parintii nostri au cumparat un apartament prin 1979,(pe numele mamei mele-proprietar).Mama mea a murit acum 6 ani,dar n-am facut taxa ... (vezi toată discuția)