avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nu mi se da statul de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nu mi se da statul de plata

Cum procedez dacă nu mi se da statul de plata?
Cel mai recent răspuns: Adrian6791 , utilizator 18:11, 24 Ianuarie 2018
Daca este util pentru instanta, se solicita in scris, cu nr. de inregistrare/ data, de catre instanta/ expert, depunerea de catre firma la dosarul cauzei a respectivului document, certificat de autenticitate.
Codul de procedura civila
Articolul 293 Obligația părții adverse de a prezenta înscrisul

(1) Când partea învederează că partea adversă deține un înscris probatoriu, referitor la proces, instanța poate ordona înfățișarea lui.
(2) Cererea de înfățișare va fi admisă, dacă înscrisul este comun părților din proces, dacă însăși partea adversă s-a referit în proces la acest înscris sau dacă, după lege, ea este obligată să înfățișeze înscrisul.

Articolul 295 Refuzul de a prezenta înscrisul
Dacă partea refuză să răspundă la interogatoriul ce s-a propus în dovedirea deținerii sau existenței înscrisului, dacă reiese din dovezile administrate că a ascuns înscrisul ori l-a distrus sau dacă, după ce s-a dovedit deținerea înscrisului, nu se conformează ordinului dat de instanță de a-l înfățișa, instanța va putea socoti ca dovedite afirmațiile făcute cu privire la conținutul acelui înscris de partea care a cerut înfățișarea.

Articolul 296 Cercetarea înscrisului prin judecătorul delegat
(1) Când un înscris, necesar dezlegării procesului, se găsește la una dintre părți și nu poate fi prezentat fiindcă aducerea ar fi prea costisitoare sau când înscrisurile sunt prea voluminoase ori numeroase, se va putea delega un judecător în prezența căruia părțile vor cerceta înscrisurile la locul unde se găsesc.
(2) Prin excepție de la dispozițiile alin. (1), instanța, ținând seama de împrejurări, poate să ceară doar prezentarea unor extrase sau copii de pe înscrisurile solicitate, certificate de persoana care le deține. În asemenea cazuri, dacă este necesar, instanța poate dispune verificarea conformității extrasului sau copiei cu originalul.

Articolul 297 Obligația terțului de a prezenta înscrisul
(1) Când se arată că un înscris necesar soluționării procesului se află în posesia unui terț, acesta va putea fi citat ca martor, punându-i-se în vedere să aducă înscrisul în instanță.
(2) Când deținătorul înscrisului este o persoană juridică, reprezentanții ei vor putea fi citați ca martori.
(3) Terțul poate refuza înfățișarea înscrisului în cazurile prevăzute la art. 294.
Deci, lucrez de 2 luni la o firma și nu mi sa dat statul de plata. Am întrebat de statul de plata iar ca raspuns:pur și simplu nu se da. Ce pot face în cazul acesta?
Daca nu vi se da statul de plata la semnat, atunci puteti sesiza ITM-ul.

Am înțeles, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma judec cu fostul meu angajator augustin39 augustin39 buna ziua !am lucrat in cadrul unui restaurant unde lucram 2 zile cu doua zile(programul fiind de la 08.00 -adeseori pana la 04.00-05.00 dim) orele nefiind ... (vezi toată discuția)
Data gresita a deciziei de sanctionare AdaPale AdaPale Buna ziua, data gresita pe decizia de sanctionare (nr xx din: data gresita) poate constitui motiv de nulitate a deciziei? Daca problele in apararea mea sunt ... (vezi toată discuția)
Primarul refuza sa dea relatii la cererea instantei, raspunzând ca nu exista documentul la primarie ionfliundra ionfliundra Am solicitat procesele verbale de punere in posesie pentru doua suprafete de teren care se suprapun si primarul a raspuns ca nu exista la primarie!Ce pot face ... (vezi toată discuția)