avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data gresita a deciziei de sanctionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data gresita a deciziei de sanctionare

Buna ziua, data gresita pe decizia de sanctionare (nr xx din: data gresita) poate constitui motiv de nulitate a deciziei? Daca problele in apararea mea sunt emailurile pe care le-am trimis catre clienti de pe contul de serviciu si telefoanele pe care le-am dat de pe telefonul de serviciu, cum poate fi obligata societatea sa le depuna la dosar in cazul in care am contestat decizia, iar societatea sustine ca nu poate aduce listingurile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 17 Februarie 2016
Data gresita nu poate constitui motiv de nulitate a deciziei respective.

Codul de procedura civila
Articolul 293 Obligatia partii adverse de a prezenta inscrisul
(1) Cand partea invedereaza ca partea adversa detine un inscris probatoriu, referitor la proces, instanta poate ordona infatisarea lui.

(2) Cererea de infatisare va fi admisa, daca inscrisul este comun partilor din proces, daca insasi partea adversa s-a referit in proces la acest inscris sau daca, dupa lege, ea este obligata sa infatiseze inscrisul.

Articolul 294 Cazuri de respingere a cererii de prezentare a inscrisului
(1) Judecatorul va respinge motivat cererea de depunere la dosar a inscrisului, in intregime sau in parte, cand:
1. continutul inscrisului se refera la chestiuni strict personale privind demnitatea sau viata privata a unei persoane;
2. depunerea inscrisului ar incalca indatorirea legala de pastrare a secretului;
3. depunerea inscrisului ar atrage urmarirea penala a partii, a sotului sau a unei rude ori afin pana la gradul al treilea inclusiv.
(2) Daca legea nu dispune altfel, incidenta vreunuia dintre cazurile de mai sus va fi verificata de judecator, prin cercetarea continutului inscrisului. In incheierea de sedinta se va face o mentiune corespunzatoare.

Articolul 295 Refuzul de a prezenta inscrisul
Daca partea refuza sa raspunda la interogatoriul ce s-a propus in dovedirea detinerii sau existentei inscrisului, daca reiese din dovezile administrate ca a ascuns inscrisul ori l-a distrus sau daca, dupa ce s-a dovedit detinerea inscrisului, nu se conformeaza ordinului dat de instanta de a-l infatisa, instanta va putea socoti ca dovedite afirmatiile facute cu privire la continutul acelui inscris de partea care a cerut infatisarea.

Prin urmare, solicitati instantei sa ceara angajatorului sa depuna acele inscrisuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi se da statul de plata Adrian6791 Adrian6791 Cum procedez dacă nu mi se da statul de plata? (vezi toată discuția)
Mostenire sburlea corina sburlea corina Buna seara. Va rog sa ma indrumati cum sa procedez in situatia in care in urma mortii parintilor mei, intai mama si anul acesta tatal, toate actele originale ... (vezi toată discuția)
Ce documente poate cere un sindicat? creis creis Poate un sindicat (folosindu-se de art. 30 alin. 2 din legea sindicatelor 54/2013) sa ceara conducerii unei unitati sa le furnizeze pontajele (prezenta) unor ... (vezi toată discuția)