avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ma judec cu fostul meu angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ma judec cu fostul meu angajator

buna ziua !am lucrat in cadrul unui restaurant unde lucram 2 zile cu doua zile(programul fiind de la 08.00 -adeseori pana la 04.00-05.00 dim) orele nefiind platite in niciun fel...in acest sens am dat firma in judecata iar procesul care se judeca de doi ani stagneaza..eu am depus la dosar acte ,martor,patronul depunand la dosar doar o declaratie avand un limbaj in care ma face hot etc etc...procesul este pt drepturi banesti si in niciun caz pt a dovedi ca eu am furat..am cerut sa imi aduca raportul zilnic de gestiune(Z),monetare,registrul unic de control(registrul in care angajatii isi notau banii cand intrau in tura)iar el a spus in declaratie ca este o foarte mare munca ,un foarte mare deranj pt contabilitate.ce as puta face in cazul acesta..va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 21 Februarie 2017
Invocati prevederile de mai jos:
Cod procedura civila
art. 293 Obligatia partii adverse de a prezenta inscrisul
(1) Cand partea invedereaza ca partea adversa detine un inscris probatoriu, referitor la proces, instanta poate ordona infatisarea lui.
(2) Cererea de infatisare va fi admisa, daca inscrisul este comun partilor din proces, daca insasi partea adversa s-a referit in proces la acest inscris sau daca, dupa lege, ea este obligata sa infatiseze inscrisul.

art. 296 Cercetarea inscrisului prin judecatorul delegat
(1) Cand un inscris, necesar dezlegarii procesului, se gaseste la una dintre parti si nu poate fi prezentat fiindca aducerea ar fi prea costisitoare sau cand inscrisurile sunt prea voluminoase ori numeroase, se va putea delega un judecator in prezenta caruia partile vor cerceta inscrisurile la locul unde se gasesc.
(2) Prin exceptie de la dispozitiile alin. (1), instanta, tinand seama de imprejurari, poate sa ceara doar prezentarea unor extrase sau copii de pe inscrisurile solicitate, certificate de persoana care le detine. In asemenea cazuri, daca este necesar, instanta poate dispune verificarea conformitatii extrasului sau copiei cu originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi se da statul de plata Adrian6791 Adrian6791 Cum procedez dacă nu mi se da statul de plata? (vezi toată discuția)
Data gresita a deciziei de sanctionare AdaPale AdaPale Buna ziua, data gresita pe decizia de sanctionare (nr xx din: data gresita) poate constitui motiv de nulitate a deciziei? Daca problele in apararea mea sunt ... (vezi toată discuția)
Sund obligat sa aduc dovezi contra mea? interval interval Ma judec cu o Primarie, de fapt cu UAT, Comisia Locala de Fond Funciar si Primarul. Toti sun reclamanti, iar eu parat. In documentul de chemare in judecata au ... (vezi toată discuția)