avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal alcool

Buna ziua ! In urma cu 2 luni in 20.11.2017 am avut un accident cu masina am intrat intr-un gard din cauza unui caine :) . Am platit gardu, testu de alcolemie la IML 2.0 in sange mi s-au luat 2 declaratii la politie (totul bine si frumos), mi-am recunoscut vina si la sfarsit ma intrebat de munca in folosul comunitati si am acceptat, nu am atencedente de nici un fel, pe data de 15.01.2018 dosarul a fost trimis la procuror si de aici intrebarile mele.1. Exista posibilitatea ca dosarul sa se termine la procuror fara a fi trimis in instanta ? 2. Si care ar fi pedeapsa care as putea sa o primesc , permisul exista sansa sa il recuperez ? 3. Acuma banuiesc ca o sa fiu chemat la procuror ?
Multumesc ptr un eventual raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
emilianhr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Babi12 , utilizator 22:24, 6 August 2018
In sfrasit o veste bunaa ca de doua saptamani nu pot dormi de cand am fost prins si nici analizele nu au iesit cu toate ca le am platit. Sii aproximativ ce sanse am sa iasa sub 0.8 am baut 6 pahare de vine jumatate cu cola ? Multumesc!

Babi12 a scris:

Am avut permis de 5 luni daca ar iesi sub 0.80 tot il vor anula?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Fapta este infractiune la peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.



Dublu fata de 0.79 speram sa auzim de bine....si eu sunt in situatia ta..
Mi au iesit probele iml 1.00 la prima si 0.90 pot sa imi iau gandul de la permis nu ?
Nu este foarte mare alcoolemia, aparati-va corespunzator si poate obtineti o solutie de renuntare la up sau daca veti fi trimis in judecata, o solutie de amanarea aplicarii pedepsei.
Dar cat timp dureaza pana imi da un raspuns procuroru ca ma trimite in judecata sau renuntare ca am o luna de cand am dat ultimele declaratii si au spus ca depunde dosarul?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu este foarte mare alcoolemia, aparati-va corespunzator si poate obtineti o solutie de renuntare la up sau daca veti fi trimis in judecata, o solutie de amanarea aplicarii pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumul de alcool la volan remy71 remy71 Am consumat seara (20.00-23.00) 6 beri de 0.5 L.Am fost testat cu aparatul etilotest la ora 5.46(a doua zi dimineata) si a iesit o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie, declarații la începerea urmăririi penale. la ce să mă aștept, ce trebuie să declar? nikeni nikeni Buna ziua. Am avut alcoolemie in sange 0.85 iar peste o ora 0.65. Am fost acum sunat si informat ca mi-a inceput urmarirea penala si s-a dispus recalcularea si ... (vezi toată discuția)
0.45 in aerul expirat anno anno In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul ... (vezi toată discuția)