avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda pentru lipsa rovinieta desi autovehiculul este ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda pentru lipsa rovinieta desi autovehiculul este instrainat

Buna ziua,care este procedura de contestatie la o amenda daca vehiculul este instrainat? Se poate depune si online? Exista un formular de contestatie? Trebuie a se ocupe un avocat? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:52, 25 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~

ananis a scris:

Buna ziua,care este procedura de contestatie la o amenda daca vehiculul este instrainat? Se poate depune si online? Exista un formular de contestatie? Trebuie a se ocupe un avocat? Multumesc !

Contestatia se numeste plingere contraventionala si se depune la judecatoria unde este arondata localitatea dvs. Daca se poate online aflati de pe portalul justitiei, cautind judecatoria respectiva. Daca nu, se poate trimite in 2 exemplare (si toate actele in copie anexate tot in 2 exemplare si semnate "conform cu originalul" pe fiecare pagina+chitanta de achitare a taxei judiciare) si prin posta cu confirmare de primire. Faptul ca ati instrainat autoturismul trebuie dovedit, nu doar afirmat. Deocamdata figurati in baza de date a politiei ca proprietar, nu ati radiat masina de pe numele dvs.
Un model de plingere aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa insoteasca o contestatie impotriva unei amenzi contraventionale? danaa1 danaa1 Doresc sa atac o amenda contraventie data de politist cu care nu sunt de acord. Termenul de contestatie este de 15 zile. La plangere (contestatie), ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta AvadaniG AvadaniG Astazi 28.12.2010 am primit o scrisoare prin care am fost anuntat ca am primit o amenda contraventionala pentru ca pe data de 14.10.2010 am circulat pe DN2 km ... (vezi toată discuția)
Rovinieta Banu gabriel Banu gabriel Salut,primesc amenzi de rovinieta cu toate ca am vandut masina,ce e de facut? (vezi toată discuția)