avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scade salariul negociat initial ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scade salariul negociat initial ?

Buna ziua, este legal sa mi se scada salariul negociat initial si trecut in Contractul Individual de Munca in urma unei evaluari negative ? M-am angajat iar dupa 6 luni am fost evaluat de sefu'. sefu a decis ca e dezamagit si m-a evaluat negativ. Ei vor sa ma scada cu o treapta salariala permanent pe argumentul ca am facut greseli. Este legal ? Au dreptul sa-mi scada salariul negociat initial ? mentionez ca lucrez la privat
Cel mai recent răspuns: awp_adidas , utilizator 09:15, 26 Februarie 2018
Nu au voie decat cu acordul dvs.
Si daca mi se prezinta actul aditional iar eu refuz sa semnez acel act, ce se intampla ? Raman cu salariul negociat initial sau o sa am probleme mai mari ?
Ramaneti cu salariul negociat initial
Deci, ca sa fiu sigur ca am inteles clar. Daca primesc Act aditional iar eu refuz sa semnez ei nu au voie, legal, sa-mi scada salariul negociat deoarece trebuie sa fie cu acordul ambelor parti. Asta ma interesa pe mine, legalitatea problemei ca sa am un argument bun in fata conducerii si sa pot spune sub o forma sau alta "nu e legal ce faceti"...
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...
e) salariul;
...

Modificarea unilaterală a salariului, prin decizie a angajatorului, este posibila numai in situatia existentei unui act normativ sau a unui contract colectiv de muncă aplicabil acestuia.

Alte discuții în legătură

Act aditional adrianemilian1 adrianemilian1 Buna ziua, In urma unei evaluari sustinute la un assessment center am fost retrogradat din functia avuta de SEF DEPARTAMENT (desi evaluarea a fost pentru ... (vezi toată discuția)
Diminuare salariu : motivatie criza financiara si rezultate societate Ion Georgescu Ion Georgescu Societatea la care lucrez a intocmit un act aditional (prin acordul partilor) la CIM prin care ma pune sa accept diminuarea cu x% a salariului brut pe ... (vezi toată discuția)
Retrogadare functie george angheloiu george angheloiu Buna seara, revin cu noile intamplari de la locul de munca: pe scurt, in martie m-am intors la locul de munca dupa concediul de crestere si ingrijire a ... (vezi toată discuția)