avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poti inchiria un apartament primit sub forma de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poti inchiria un apartament primit sub forma de donatie cu drept de uzufruct viager?

Am primit de la tatal meu un apartament sub forma de donatie cu drept de uzufruct viager si doresc sa-l inchiriez. Pot face asta in cazul in care el nu-si da acordul? Sub ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Laura Roca , Avocat 12:00, 25 Ianuarie 2018
Fara acordul tatalui nu se poate inchiria apartamentul.
Bună ziua, puteți închiria numai în condițiile în care este și tatăl dvs. de acord cu aceasta. Dreptul de uzufruct conferă dreptul de folosință exclusivă a bunului (art. 709 Cod civil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament - contract de donatie cu drept de uzufruct viager ContSters435549 ContSters435549 Am primit de la tatal meu apartament printr-un contract de donatie cu drept de uzufruct viager. Pot sa-l inchiriez fara consimtamantul legal al tatalui meu? ... (vezi toată discuția)
Inchiriere catalinmariusmarin catalinmariusmarin Se poate sa inchiriez un apartament in conditiile in care sunt divortat si sotia are parte la acest apartament respectiv parintii mei au clauza de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct sau drept de uz? catadanitm catadanitm Buna ziua, Sunt propietarul unui apartament si doresc sa ofer unui prieten drept de uz sau uzufruct. Mentionez ca eu doresc in continuare sa raman in ... (vezi toată discuția)