avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imi trebuie acordul vecinilor pentru autorizarea unei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imi trebuie acordul vecinilor pentru autorizarea unei activitati sociale intr-un spatiu situat la parterul blocului?

Buna ziua!
Fundatia „Inima de Copil”,din Galati, organizatie neguvernamentala, non-profit, ce activeaza în domeniul protectiei drepturilor copilului, înfiintata in anul 1996, are drept misiune principala derularea de proiecte care sa conduca la cresterea calitatii vietii copiilor si familiilor aflate în dificultate.
In prezent ajutam lunar peste 350 de copii si tineri din familii sarace in situatii de risc, ariile prioritare de interventie ale organizatiei fiind:
-sustinerea copiilor din familii sarace,
-sprijin pentru ingrijirea si recuperarea copiilor cu dizabilitati,
-integrarea sociala si profesionala a tinerilor din categorii defavorizate, tineri cu dizabilitati/din centre de plasament.
Din pacate, una din locatiile noastre, apartinand Directiei pentru Protectia Copilului Galati, in care functionam cu un centru de zi pentru copii proveniti din familii cu posibilitati reduse, a ajuns la finalul perioadei contractuale, motiv pentru care, nefiindu-ne oferita o alternativa de catre proprietari, suntem nevoiti sa cautam un spatiu adecvat pentru continuarea activitatii.
Pentru spatiul viitorului sediu, este necesara autorizarea, in acest sens am fi interesati daca ne este necesar acordul vecinilor si daca da a caror vecini din bloc, precum si avizul/ autorizatia la incendiu.
Variantele de spatii la care ne-am orientat, ar fi locuinte, la care vom schimba destinatia, sau foste spatii comerciale, aflate la parterul blocurilor.
Multumim.
Cel mai recent răspuns: catalintraian , utilizator 08:46, 31 Ianuarie 2018
Daca spatiul are deja destinatia de spatiu comercial (asa este trecut in actul de proprietate), atunci nu va mai trebuie acordul vecinilor. Daca spatiul este o locuinta intr-un bloc / vila (cu apartamente), atunci trebuie sa luati acordul persoanelor direct invecinate (de obicei: sus, jos, stanga, dreapta, dupa caz - daca nu aveti vecin in stanga, atunci nu luati din stanga). Pe baza acestor semnaturi, obtineti apoi semnatura si stampila Asociatiei de Proprietari (semneaza fie Presedintele, fie administratorul, cu numele in clar si data). Semnaturile trebuie luate pe un formular tip, pe care il luati de aici [ link extern ]

Multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! locuiesc într-un apartament cu spațiu comercial ... Iuliaa30 Iuliaa30 Bună ziua! Locuiesc într-un apartament cu spațiu comercial dedesubt, proprietarul va deschide o sala de forță, de o.luna ma terorizează cu spartul ... (vezi toată discuția)
Acord vecini spatiu comercial sala fitness parter bloc nou realog realog Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc nou construit cu destinatie spatiu comercial de la administratia dezvoltatorului. Totodata am infiintat ... (vezi toată discuția)