avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare dupa actiune de iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare dupa actiune de iesire din indiviziune

Buna ziua !

Am avut un proces de succesiune si iesire din indiviziune, iar in anul 2010 s-a pronuntat sentinta. Anul acesta m-am hotarat sa vand un teren din judetul Vrancea si m-am dus la judecatorie si am scos copie legalizata dupa hotarare.
Mentionez ca pentru a se putea efectua iesirea din indiviziune s-au efectuat expertize tehnice ce contin identificarea, masurarea si evaluarea terenurilor.
Ce doresc sa stiu este cum trebuie sa procedez pentru a putea vinde, ce acte imi mai trebuiesc pentru a efectua intabularea si daca expertizele efectuate de catre expertii judiciari tin loc de cadastru. Sau trebuie reluata toata procedura ? Unde ma duc pentru asta, la primaria comunei de care apartine terenul ? Au acolo toate actele necesare ? Este obligatoriu sa aleg un notar din zona pentru efectuarea vanzarii ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eder , utilizator 15:01, 25 Ianuarie 2018
solicitati oficilului de cadastru intabularea sentintei. va trebui sa anexati si expertizele care fac parte din hotarare. doar dupa aceea veti putea vinde.
Si pot sa o fac din Bucuresti, sau trebuie sa ma deplasez acolo ?
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
Daca aveti schitele la dvs, cititi-le. Sus in stanga trebuie sa apara numarul cadastral (de regula e 60 de mii si ceva), trebuie sa existe aplicata pe schita o stampila cu Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Vrancea si o stampila a expertului in Cadastru, Geodezie si Cartografie, precum si nr autorizatiei.

raluk0207 a scris:

Daca aveti schitele la dvs, cititi-le. Sus in stanga trebuie sa apara numarul cadastral (de regula e 60 de mii si ceva), trebuie sa existe aplicata pe schita o stampila cu Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Vrancea si o stampila a expertului in Cadastru, Geodezie si Cartografie, precum si nr autorizatiei.

Apare:
Jos
Expert judiciar, topografie, cadastru si geodezie, numele si numarul legitimatiei - totul sub forma de stampila, cu semnatura aplicata peste.
Sus
Dosar civil. nr. ...

Asta ma interesa, sa stiu daca tine loc de cadastru. Are identificare pe lot si parcela, dimensiune si valoare. Este raportul de expertiza tehnica dispus de catre judecator in cadrul procesului de succesiune si iesire din indiviziune.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
eder, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Memoriu semnat de 111 experti tehnici judiciari topo-cadastru 10 iulie 2011 Mirela Dorina Bogatu Mirela Dorina Bogatu MEMORIU Cu privire la continutul “REFERATULUI DE APROBARE” emis de ANCPI si MINISTERUL JUSTITIEI prin ........– SECRETAR DE STAT si ... (vezi toată discuția)
Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)
Expertiza cu probleme claudiubogdan81 claudiubogdan81 In IAP exista ca mostenire mai multe terenuri si o cladire. Cladirea este in conditii de nelocuit sau de o valoarefoarte mica, prectic mai mica decat sa ... (vezi toată discuția)