avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere ordin prefect
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere ordin prefect

Buna ziua! Din cate am inteles pentru a obtine ordinul prefectului este necesara semnatura vecinilor ca sunt de acord cu masuratorile cadastrale facute. Avem 3 vecini. Doi dintre ei au semnat, dar al treilea a decedat acum un an. Mostenitorii (2 copii de 18 si 16 ani) nu au posibilitatea sa faca succesiunea in acest moment. Baiatul de 18 ani a mers si a semnat ca sunt facute bine masuratorile si totusi dosarul nostru a ramas in Primarie. Cei de acolo ne spun ca abia dupa ce se face succesiunea dupa vecinul decedat putem sa solicitam noi Ordinul prefectului. Intrebarea mea este ce putem face in acest sens si daca se poate obtine Ordinul doar cu semnatura mostenitorului, chiar daca nu au facut inca succesiunea?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:05, 28 Ianuarie 2018
Nu se poate semna actul care va intereseaza fara a se dezbate succesiunea pentru ca cei doi copii sunt doar potentiali succesori, insa in lipsa unui certificat de mosteniotor calitatea lor este incerta, adica sub semnul intrebarii. Este o mare problema si porcarie in acelasi timp cu aceste succesiuni nedezbatute, deoarece circuitul civil al bunurilor si al raporturilor juridice intre prsoane este blocat, practic paralizat. Ar exista o cale, foarte complicata, prin care dvs sa va implicati in dezbaterea acelei sucesiuni, pentru cei doi copii sa fie numit un curator si tot asa sa se ajunga intr-un fel la o rezolvare, insa trebuie deschisa actiune in instanta, avansate sume, platit onorarii de avocat si asa mai departe. Adresati-va unui avocat pentru o consultare in concret. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, mostenitori Bora Irina Bora Irina Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: in urma decesului unui tata nu s-a facut succesiunea, ramanad ca urmasi sotia si 2 copii. ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)
Ordin ancpi 134/2009 ion_laurentiu ion_laurentiu am un teren de aprox 600 mp conform actelor de proprietate. in realitate acesta are aprox 900mp cf masuratori. in momentul in care am facut cadastru nu am mai ... (vezi toată discuția)