Un profesor din Romania intentioneaza sa inceapa in 2018 sa desfasoare o activitate de consultanta turistica si / sau ghid de turism fara a fi angajat intr-o agentie de turism.
Platforma turistica unde isi va promova serviciile apartine unei societati din afara Romaniei, care atentioneaza utilizatorii ca legislatia privind taxele si impozitele aferente veniturilor extra-salariale difera de la tara la tara, iar obligatia achitarii acestora revine utilizatorilor.
Societatea detinatoare a platformei nu incheie nici un contract de munca sau de colaborare cu utilizatorii si nici nu accepta facturi de la acestia in cazul in care sunt organizati ca SRL / PFA etc.
Conform legislatiei din Romania, are dreptul acest profesor, ca persoana fizica, sa desfasoare activitatea mentionata ?
Cand trebuie sa declare veniturile obtinute - daca va obtine venituri - si care sunt taxele si impozitele datorate catre stat ?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.