avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se impoziteaza activitatile extra-salariale ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se impoziteaza activitatile extra-salariale ?

Un profesor din Romania intentioneaza sa inceapa in 2018 sa desfasoare o activitate de consultanta turistica si / sau ghid de turism fara a fi angajat intr-o agentie de turism.
Platforma turistica unde isi va promova serviciile apartine unei societati din afara Romaniei, care atentioneaza utilizatorii ca legislatia privind taxele si impozitele aferente veniturilor extra-salariale difera de la tara la tara, iar obligatia achitarii acestora revine utilizatorilor.
Societatea detinatoare a platformei nu incheie nici un contract de munca sau de colaborare cu utilizatorii si nici nu accepta facturi de la acestia in cazul in care sunt organizati ca SRL / PFA etc.
Conform legislatiei din Romania, are dreptul acest profesor, ca persoana fizica, sa desfasoare activitatea mentionata ?
Cand trebuie sa declare veniturile obtinute - daca va obtine venituri - si care sunt taxele si impozitele datorate catre stat ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:17, 25 Ianuarie 2018
Daca veti obtine venituri din fara tarii puteti fara pfa si depuneti declaratia 201 anul urmator pentru venituri totale din anul precedent.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedură fiscală freelancing utilizatornou2017 utilizatornou2017 Bună ziua, Care este procedura fiscală din România pentru declararea veniturilor din freelancing pe platforme online precum Elance, Upwork, etc? ... (vezi toată discuția)
Cumparatorul este afectat? itsallaboutme itsallaboutme Buna seara, Intrebarea mea este legata de PFA neplatitor de TVA. Este afectat in vreun fel cumparatorul meu daca eu am PFA neplatitor de TVA? Adica, in ... (vezi toată discuția)
Obligatii plata pfa (in somaj) doinadavidescu doinadavidescu Buna ziua! La multi ani! Am deschis un pfa (ghid turism/activit. turistice) in sept 2010, cand eram inca angajata cu CM. Am depus declaratia 220 (impozit in ... (vezi toată discuția)