avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... obligatii plata pfa (in somaj)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

obligatii plata pfa (in somaj)

Buna ziua! La multi ani!
Am deschis un pfa (ghid turism/activit. turistice) in sept 2010, cand eram inca angajata cu CM. Am depus declaratia 220 (impozit in sistem real) la finante si la sanatate am fost am depus declaratie pe un venit minim si am si platit cota aferenta.
Din luna noiembrie sunt in somaj.PFA nu a functionat deloc.Pentru pensii nu am facut nimic pt ca am inteles ca nu erai obligat daca aveai CM.
Pe anul 2011 ce declaratii trebuie sa depun ?La fisc decl pe venit si decl venit estimat, dar la pensii, sanatate si somaj ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 18:15, 4 Ianuarie 2011
Trebuie sa platiti contrbutia pentru veniturile ca PFA si la sanatate, dar nu mai putin ca pentru un salariu minim pe economie. Deci 12*740*5,5% pe an. Mai bine il suspendati.

La pensie si somaj nu aveti de platit nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa catalinalucia catalinalucia Buna, Am un pfa la care sunt si angajata ce anume trebuie sa mai platesc inafara de 16% impozit pe venitul net si contributiile la salarii. Astept un ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa maryana28 maryana28 Buna ziua! Mi am deschis un _PFA (magazin haine) si as vrea sa stiu ce autorizatii imi trebuie si de unde, ptr a deschide magazinul? Ce contributii, taxe, etc. ... (vezi toată discuția)