avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna ziua! As dori sa ma ajutati putin va rog cu urmatoarele informatii. Sunt insarcinata in luna a 6-a, dar nu lucrez. Acum 6 luni am avut lucrat 12 luni (5 luni cu 2 ore, 7 cu 8 ore). Voi putea beneficia de indemnizatia de copii? Din cauza ca nu lucrez cu concediul de maternitate ce se intampla? Pot ramane fara ea, si dupa nastere doar predau dosarul pentru indemnizatie?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 26 Ianuarie 2018
Care este data de nastere a copilului ?
Incep de la inceput ca altfel voi formula. Am lucrat din 2017 martie pana in 2018 ianuarie cu contract neintrerupt timp de 10 luni. (din care 3 cu 2 ore, 7 cu 8 ore) M-am angajat la o firma cu 2 ore sa inlocuiesc pe cine timp de 2 luni, si asa imi iasa si mie cele 12 luni lucrate. in momentul de fata nu lucrez si sunt in luna a 2-a. Voi naste aprox la incepului lui septembrie.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
ContSters455978, utilizator
Octombrie 2016 - septembrie 2018 este perioada eligibila pentru CCC.

Dacă în aceasta perioada aveți minim 12 luni in care ati realizat venituri, veți beneficia de indemnizația pentru CCC.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație de creștere a copilului Amalia C. Amalia C. Buna ziua! Am o intrebare. Sunt insarcinata in 25 saptamani aprox. 6 luni, si lucrez angajata din 30 septembrie, avand putin peste 6 luni de munca in momentul ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si lauzie? Madaaa Madaaa Buna seara, Sunt insarcinata in 4 luni si angajata din data de 19 septembrie 2019. Data probabila a nasterii este 6 aprilie 2020. Prind 7 luni lucrate ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa am obligatoriu 6 luni lucrate inainte sa intru in concediu de maternitate de 126 zile? yuby yuby Buna ziua , Fiti draguri am si eu o intrebare referitoare la cazul meu . Sunt insarcinata am inceput serviciul in luna ianuarie 2012, 12 ianuarie dupa 2 ani, ... (vezi toată discuția)