avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am părăsit domiciliul din cauza problemelor cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am părăsit domiciliul din cauza problemelor cu tatăl copiilor mei, iar acum nu mă prea lasă să-i văd. Cum pot schimba această situație?

Acum 9 luni m-am despartit de concubinul meu am plecat de acasa din cauza violentei lasand doi copii minori in grija tatal si a parinti acestuia nu am avut cum sa i iau cum mine ca nu aveam unde sa locuiesc nu aveam ce sa le ofer, de 4 luni sunt plecata din tara pentru un loc de munca, le-am trimes de cateva ori bani, acum el imi zice ca a depus plangere in potriva mea familia lui ca am parasit copii, si mi-a spus ca trebuie sa il dau in judecata ca sa pot lua copii dar este mai greu, va rog sa imi dati un sfat sunt disperata, ma lasa sa vad copii doar cand are el chef.
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:56, 28 Ianuarie 2018
Nu aveti unde sa ii luati si cum sa va descurcati.
Puteti sa ii lasati la tata si sa cereti sa aveti program de relatii cu copiii.
Acum am unde sa i iau, eu m-am casatorit am o casa o situatie finaciara buna, si vreau sa fac ceva ca sa pot avea grija de ei, ei sunt destul de mici fata are 5 ani si baiatul face 4 in aprilie are nevoie de mama lor, si eu nu pot sa stau degeaba sunt mama si imi iubesc foarte mult copii, tatal lor este un om incapabil sa munceasca el are noroc cu parinti lui ca il ajuta lui nu i place munca dar i place bautura toti vecini stie cate scadaluri face, pe mine ma chinuit foarte la fel si pe parinti lui si de asemenea copii au fost martori cand ma batea pe mine.... Eu va cer doar un sfat am sanse sa castig? Intrumati-ma va rog frumos.

Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Atunci cereti sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca si minorii sa aiba domiciliul la dvs., acolo unde sunteti. Locuiti in strainatate ?
Veti avea nevoie de un avocat aici.
Da locuiesc in strainatate, in cipru am id aici am toate actele necesare, dar el nu vrea sa stabileasca nimic el mi-a spus ca nu imi da niciun copil a zis sa il dau in judeca si atunci ii ia cine castiga, da eu ma zbat si vreau sa i iau pentru ca parinti lui nu sunt asa de tineri si el nu se descurca cu copii el nu produce nimic, asa daca ar fi la mine copii o sa le asigur o scoala si o educatie foarte buna, de la el nu are ce invata. Nu stiu cum sa procedez?

gi-jane2 a scris:

Atunci cereti sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca si minorii sa aiba domiciliul la dvs., acolo unde sunteti. Locuiti in strainatate ?
Veti avea nevoie de un avocat aici.

Foarte simplu,angajati un avocat in tara pentru a solicita stabilirea minorilor la domiciliul dvs.Ce sanse aveti este greu de precizat.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor ioana d ioana d"arc am un subiect un pic mai dificil,.stau in concubinaj de trei ani am un copil de 10 luni,nu ma inteleg cu sotul de foarte mult timp dar am zis k poate trece si ... (vezi toată discuția)
Pot divorta si lua copiii peste hotare? Iness01 Iness01 Nu ne intelegem de multa vreme cu sotul. De mult timp ma gandeam ca solutia perfecta pentru mine si copii ar fi divortul. Dar nu aveam posibilitate sa rezist ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului unui minor karmeni13 karmeni13 Buna ziua, de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)