Partea care a pierdut procesul la instanta de fond i s-a comunicat Sentinta civila. In Sentinta civila i s-a facut cunoscut ca are dreptul la recurs in termen de 15 zile de la comunicare.
1) Se poate introduce recursul in termenul indicat de 15 zile, fara a se expune motivele pentru care se invoca recursul, urmand ca instanta ce va judeca recursul sa emita o citatie catre recurenta in care sa precizeze un anumit termen pentru a expune motivele de admitere a recursului?
2) Taxa de timbru judiciara pentru recurs trebuie depusa odata cu introducerea recursului, sau se poate depune si pe parcurs cand se va depune si motivele de admitere a recursului?
Din motive neprevazute, am primit citatia de la instanta de fond cu drept de a formula recurs in 15 zile de la comunicare, insa am fost luata prin surprindere, nu am timpul necesar de a expune motivele acum.
Cititi dispozitiile art 470 si 487 din NCPC,motivarea caii de atac se face in interiorul termenului pt calea de atac respectiva prin cererea de declare a caii de atac sau prin memoriu separat,Daca va judecati pe vechiul cod de procedura civila sunt incidente dispozitiile art 303.Timbrajul poate sa fie facut si ulterior depunerii cererii de recurs o sa primiti o adresa din partea instantei.
Multumesc.
Mai am de precizat faptul ca termenul de 15 zile se implinesc maine in zi nelucratoare, in cazul de fata, introducerea recursului si motivatia trebuie depusa pana azi (termen 14 zile), sau se poate depune si luni in zi lucratoare (termen 17 zile).
Timbrajul daca il fac si ulterior depunerii cererii de recurs o sa primesc o adresa din partea instantei o informatie privind valoarea taxei timbrului judiciar ce trebuie sa o achit?
Aveti pana luni sa motivati si sa trimiteti recursul, asa pare din ce spuneti. Nu sunt nici 14 si nici 17 zile, ci 15 zile libere, cf. legii. In doua zile se poate motiva bine si serios un recurs. Totusi, daca nu aveti studii juridice, este dificil, vazand ca in recurs sunt analizate chestiuni mai degraba tehnice juridice, argumentarea este fixata intr-un cadru legal, nu tot ce ni se pare incorect e motiv legal de recurs.
Data recurs
da30na
am si eu o rugaminte cand se considera data de introducere a recursului daca pe pagina de net a tribunalului apare urmatoarea informatie :
Inregistrat în ... (vezi toată discuția)