avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... data recurs
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

data recurs

am si eu o rugaminte cand se considera data de introducere a recursului daca pe pagina de net a tribunalului apare urmatoarea informatie :
Inregistrat în data de: 02.07.2009
Obiect dosar: pretenţii
Materia juridică: Comercial
Stadiu procesual: Recurs
am avut un proces la o judecatorie pe care l-am castigat eu fiind parata in acest caz , partea adversa a introdus recurs
mie mi-a fost comunicata sentinta in 31.05.2009 si reclamantei la fel . vad ca apare ca data de inregistrare data de 02. 07. 2009 . Intrebarea mea este mai putea partea adversa sa introduca recurs daca sentinta a fost comunicata in data de 31.05 . 2009 si in sentinta scria cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare
unde se inregistreaza recursul la judecatorie sau tribunal ? 02.07.2009 este data de inregistrare de la judecatorie sau tribunal ? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:34, 25 August 2009
Cererea de recurs se depune si se inregistreaza la instanta ,respectiv in cazul dvs la judecatoria care a judecat fondul;aceasta ataseaza plangerea la dosarul cauzei si il remite instantei competente respectiv tribunal.Sunteti sigura asupra datei de 31.05,deoarece acea data este duminica,cand serviciile postale normal nu lucreaza.Referitor la partea adversa aveti cunostiinta ca a primit comunicare in aceiasi zi?Pentru lamurirea aspectelor referitoare la data depunerii recursului ,deplasati-va la instanta si solicitati precizari,oricum ve-ti fi citata in timp util
Data de 02.07.2009 care apare pe portal este data la care dosarul impreuna cu motivele de recurs au fost inregistrate la Tribunal.
Motivele de recurs pot fi comunicate atat instantei care a pronuntat hotararea care se ataca precum si instantei de control judiciar dar nu cred ca este cazul dvs.
Deci, partea potrivnica a formulat motivele de recurs si le-a depus chiar la instanta care a pronuntat hotararea.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Pentru respectarea procedurii,partea care intelege sa atace hotararea,are obligatia sa se instituie cu cerere in termen legal prevazut.Insa nu este obligatoriu ca o data cu cererea de recurs ,acesta sa fie si motivat.Exista situatii,cand partile sunt instiintate de solutia instantei prin extras de hotarare ,care nu contine si motivatia.In aceasta situatia,partea interesata poate promova calea de atac ,care urmeaza sa fie motivata,ulterior comunicarii intregului dispozitiv.
ynocentta a scris:

Pentru respectarea procedurii,partea care intelege sa atace hotararea,are obligatia sa se instituie cu cerere in termen legal prevazut.Insa nu este obligatoriu ca o data cu cererea de recurs ,acesta sa fie si motivat.Exista situatii,cand partile sunt instiintate de solutia instantei prin extras de hotarare ,care nu contine si motivatia.In aceasta situatia,partea interesata poate promova calea de atac ,care urmeaza sa fie motivata,ulterior comunicarii intregului dispozitiv.

Potrivit dispozitiilor art. 306 Cod procedura civila, recursul este nul daca nu a fost motivat inlauntrul termenului de 15 zile de la comunicarea hotararii.
Litigiului ii sunt aplicabile dispozitiile Codului de procedura civila, cel in vigoare in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Recurs nemotivat in termen ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua, Va rog daca e posibil sa ma ajutati cu un sfat.Impotriva unei sentinte care imi era in parte favorabila pronuntata de instanta de contencios adm . ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila/titlul executoriu mary6 mary6 Buna. Cu deosebit respect,mai am si eu o intrebare; Se poate considera ca definitiva o sentinta civila prin respingerea apelului,chiar daca nu a fost redactata ... (vezi toată discuția)