avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de reinsertie, fara luna tatalui
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de reinsertie, fara luna tatalui

Buna ziua. M-am reintors la serviciu cu 65 de zile inainte de implinirea a doi ani. Am depus dosarul pentru plata stimulentului de reinsertie. Tatal nu urmeaza sa beneficieze de indemnizatie de crestere a copilului (a renuntat la luna tatalui). De la Administratia Comunitara unde am depus dosarul mi s-a spus ca nu voi primi stimulentul de reinsertie pentru luna tatalui, chiar daca acesta nu doreste sa beneficieze de ea. Mie mi se pare ca interpretarea lor nu este corecta. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 27 Ianuarie 2018
Este corecta interpretarea celor de la AJPIS.

Daca tatal copilului nu indeplinea conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci AJPIS nu are dreptate.

Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia si nu solicita acest lucru, atunci din concediul mamei se va scadea o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Cic tata mamasitata mamasitata Buna ziua, Sper ca ma puteti lamuri. Eu, mama copilului am beneficiat de concediu de maternitate si apoi CIC (optiunea 1 an). La 8 luni de viata ale ... (vezi toată discuția)
Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)