avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Jurist sau nu?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Jurist sau nu?

Absolventii de stiinte administrative cu studii masterale...spre exemplu in drept international pot fi considerati juristi?
Cel mai recent răspuns: cos.min , utilizator 21:08, 19 Octombrie 2009
Juristi pot fi considerate toate persoanele care au cunostinte juridice temeinice,dar nu pot practica aceasta profesie decat cei avand studii in acest domeniu,cu diploma.
Juristul este absolvent al Facultatii de Drept, licentiat in stiinte juridice.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ca si consilier juridic stiu ca nu se poate activa, dar la ocuparea fortelor de munca spun ca sunt jurist.Dizertatia este in stiinte juridice, licenta in administrative.Ma intereseaza daca pot fi numit ca presedinte de sectie de votare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta? Cristina_M Cristina_M Buna ziua. Intrucat nu am gasit in legislatie raspunsul dorit sau nu am cautat unde trebuia apelez la amabilitatea dumneavoastra. Doresc sa angajez o ... (vezi toată discuția)
Pot sa profesez in domeniul juridic? LILI24 LILI24 Am absolvit Universitatea Tehnica (studii de lunga durata) cu diploma de licenta si fiind functionar public de peste 9 ani (in alt domeniu decat cel juridic), ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept european si international Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Daca am terminat o Facultate de drept European si international specializarea drept European si international si nu specializarea drept pot profesa ca ... (vezi toată discuția)