avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa vand o casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa vand o casa

De pe partea tatalui meu am ramas cu bunicul ( tatal meu a decedat,unicul lui frate si bunica) acum eu l-am luat pe bunicul meu cu mine sa am grija de el (este la pat).Acum vreau doar sa pot vinde casa in care statea bunicul meu . Deoarece mai am o verisoara ce are si ea dreptul la o parte din casa Intrebarea mea este daca trebuie facuta succesiune pentru a o putea vinde sau pot sa o pun la vanzare si sa merg cu bunicul meu sa semneze la momentul in care se gaseste cumparator.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:31, 26 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca acea casa a fost a bunicilor dvs, nu puteti vinde fara a dezbate succesiunea dupa bunica, dupa unchi (daca acesta a decedat dupa bunica) si dupa tatal dvs (daca tata a murit dupa bunica).
Casa a fost a bunicilor. Sunt curios pentru ca distanta este de cateva sute de km fata de unde locuiesc si este foarte greu sa il plimb pe bunicul meu.
~ Conținut șters la cerere ~

Amprex a scris:

Casa a fost a bunicilor. Sunt curios pentru ca distanta este de cateva sute de km fata de unde locuiesc si este foarte greu sa il plimb pe bunicul meu.

Mergeți cu bunicul la cel mai apropiat birou notarial si bunicul să vă facă o procura prin care va imputerniceste sa îl reprezentați la dezbaterea moștenirii după bunică și pentru vânzarea cotei ce ii revine. Astfel, nu va trebui să îl deplasati de fiecare data.

Alte discuții în legătură

Mostenire allex2maf allex2maf Buna ziua, Tatal meu detine 30% din casa+pamant.Care ar fi procedura legala ca sa treaca totul pe numele mamei sau al fratelui meu, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici nell nell Buna ziua, Tatal meu a murit acum 15 ani. Acum a murit si bunicul meu (din partea tatalui). Eu, mai am o sora, mama traieste iar din partea bunicului 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune si vanzare in aceeasi zi constantin29 constantin29 Am si eu o intrebare,vreau sa cumpar o casa cu un teren de la bunicul meu.Dar mai intai trebuie sa fac succesiunea de pe urma bunicii(am programare maine)Daca ... (vezi toată discuția)