De pe partea tatalui meu am ramas cu bunicul ( tatal meu a decedat,unicul lui frate si bunica) acum eu l-am luat pe bunicul meu cu mine sa am grija de el (este la pat).Acum vreau doar sa pot vinde casa in care statea bunicul meu . Deoarece mai am o verisoara ce are si ea dreptul la o parte din casa Intrebarea mea este daca trebuie facuta succesiune pentru a o putea vinde sau pot sa o pun la vanzare si sa merg cu bunicul meu sa semneze la momentul in care se gaseste cumparator.
Chiar daca in momentul vanzarii suntem toti mostenitorii ? Daca eu ma inteleg cu verisoara mea ,iar in momentul in care semnam actul de vanzare-cumparare il aduc si pe bunicul meu.In orice caz trebuie facuta succesiunea? Multumesc anticipat!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Păi asta e si ideea procurii: dvs semnati atat in nume propriu, cât și ca împuternicit al bunicului.
Succesiunea e obligatorie. De ce? Pentru ca in momentul de fata dvs nu aveti un act de proprietate in baza caruia sa vindeți. Trebuie să obțineți un certificat de moștenitor. Imobilul are 2 proprietari, dintre care unul e decedat.
Dvs puteri să îl aduceți pe bunic ori de câte ori doriti. V-am propus soluția procurii pentru că tot dvs ati apreciat că distanța e mare si nu doriti sa îl deplasati.
Mostenire
allex2maf
Buna ziua,
Tatal meu detine 30% din casa+pamant.Care ar fi procedura legala ca sa treaca totul pe numele mamei sau al fratelui meu, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici
nell
Buna ziua,
Tatal meu a murit acum 15 ani. Acum a murit si bunicul meu (din partea tatalui). Eu, mai am o sora, mama traieste iar din partea bunicului 2 ... (vezi toată discuția)