avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Inspector asigurari fara cod raf
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Inspector asigurari fara cod raf

Buna ziua.Sunt angajat al unei firme de brokeraj pe functia de inspector asigurari.Am facut doua polite false.Angajatorul vrea sa imi faca plangere penala.Daca eu nu am cursul Ima valabil si nici cod RAF,pot avea un as in maneca?.El de ce m-a angajat daca stia ca nu am cod.?Pot scapa in vreun fel pe acest motiv?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 20:36, 28 Ianuarie 2018

Andrei ionescu bogdan a scris:

Buna ziua.Sunt angajat al unei firme de brokeraj pe functia de inspector asigurari.Am facut doua polite false.Angajatorul vrea sa imi faca plangere penala.Daca eu nu am cursul Ima valabil si nici cod RAF,pot avea un as in maneca?.El de ce m-a angajat daca stia ca nu am cod.?Pot scapa in vreun fel pe acest motiv?

Este a doua intrebare ce o pun pe acest grup si nimeni nu da un raspuns.

Andrei ionescu bogdan a scris:

Este a doua intrebare ce o pun pe acest grup si nimeni nu da un raspuns.
Sunt 2 probleme descrise:
1. Sunteti angajat al unei firme de brokeraj pe functia de inspector asigurari. In conformitate nu normele ASF, pe acest post se pot angaja doar persoane calificate conform procedurilor in vigoare. Fara certificatul de absolvire al cursului de autorizare ati fi putut lucra orice altceva in cadrul firmei, mai putin sa emiteti polite.
"Certificatul de calificare profesională este condiţie de încheiere a contractelor de muncă, respectiv de mandat în domeniul asigurărilor sau de intermediere, după caz, cu asigurătorii sau intermediarii în asigurări" - Ord. 9/2012 - ASF
2. Daca sustineti ca ati incheiat 2 polite false, acest lucru inseamna uz de fals si dupa parerea mea angajatorul poate depune plangere penala pentru acest lucru. Acest lucru inseamna si ca ati incasat bani de la clienti fara sa aveti motiv real, iar aici ajungem la inselaciune, care este un alt motiv de plangere penala.
Nu am mai multe informatii pentru a continua ideea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie csa irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti in cat timp ar trebui sa primesc un raspuns de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor referitor la o reclamatie? Aveti ... (vezi toată discuția)
Contract agent de asigurari GABRIELDUMITRIU GABRIELDUMITRIU Buna seara! Am o firma de intermedieri asigurari cu contract de colaborare cu un broker! Un prieten are un magazin alimentar si ar dori sa isi puna si ... (vezi toată discuția)
Asistent in brokeraj : raj sau raf TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare Buna ziua, Doresc sa imi deschid o microintreprindere ( SRL ) avand ca obiect de activitate intermedierea in brokeraj Cod CAEN 6622. Eu posed conform ... (vezi toată discuția)