avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achiziție teren cu chitanță de mana.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achiziție teren cu chitanță de mana.

Ce demersuri trebuie sa fac pentru a legaliza tranzacția făcută în anul 2002.
Terenul în cauză era moștenirea a 2 frati (acum morți amandoi), terenul fiind cumpărat de la soția celui care a stăpânit parcela respectiva după 1989, când s-au retrocedat pământurile confiscate (a existat o împărtire, conform tradiției, a terenurilor dobândită de cei 2 frati, iar parcela in cauza a revenit si a fost utilizată de cel de la care am achiziționat-o ). Acum fiica si soția celuilalt frate vor sa ia parcela în cauză. Ce este de făcut pentru a nu pierde terenul.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:43, 28 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara,

Nu pot sa fiu de acord cu aceasta variantă a "chitanță de mana = 0". Eu am cerut un sfat, o cale de urmat pentru soluționarea favorabilă a unei astfel de situație. Este că și cum ai spune unui șofer care a făcut până că trebuie să ducă mașină la REMAT.
Daca cineva a rezolvat astfel de probleme, am rugămintea sa facă o schema a modului în care trebuie acționat.
In legătură cu plata impozitului in intervalul 2002 - 2018, cei de la primărie au spus că eu nu pot să plătesc impozitul, pentru că nu sunt proprietar (alta aberație), el ne fiind platit nici de către vânzător..

Allexander07 a scris:

Nu stiu cum sa va spun,dar, hartie facuta de mana = 0. Chiar daca cele inscrise in acea chitanta sunt adevarate. Aveti chitantele de la plata impozitului din 2002-2018?

Daca persoana care v-a dat chitanta de mana mai este in viata mergeti la notariat ptr.autentifcare.Daca nu, actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie facut CondruzR CondruzR Buna ziua, Bunica mea detine impreuna cu alti 3 frati (2 decedati) titluri de proprietate cu mostenirea primita de la parinti (mostenirea - pamanturi in ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlul de proprietate luciia luciia Suntem 5 frati(3 surori si 2 frati), dar doar 2 sunt trecuti pe titlul de proprietate- teren agricol, mostenit de la parinti. La vremea respectiva, doar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la un teren retrocedat pe titlul initial - hotarare ... Andos14 Andos14 Buna ziua, La un teren retrocedat pe titlul initial - hotarare judecatoreasca de partajare (1991) apareau niste suprafete ( total 1..98ha) care la ... (vezi toată discuția)