avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligatie de a face sau ordonanta presedentiala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligatie de a face sau ordonanta presedentiala?

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista o diferenta intre ordonanta presedentiala si obligatia de a face?
Ordonanta presedentiala este supusa taxei de timbru?
Cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 10:52, 19 Octombrie 2009
Buna ziua,

sunt multe diferente si sunt greu de inteles pentru cei care nu sunt juristi.
In principiu prin ordonanta se rezolva TEMPORAR chestiunile foarte urgente urmand ca fondul problemei sa fie definitiv rezolvat pe calea altui proces;

obligatia de a face presupune ca exista o parte care s-a angajat sa faca ceva ( sa zugraveasca o casa de ex) si acum el refuza, caz in care poate fi obligat sa faca acel lucru de catre instanta de judecta.

da, ordonanta presedintiala se timbreaza.

Avocat Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala romanik romanik copilul meu are o pensie alimentara stabilita in 2008 de 130 lei(atunci era minim pe economie 600 lei).Intre timp s-a facut minim pe economie 670, 700 ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala program vizitare minor lylo lylo X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face - primarie, taxi leorot leorot Primaria mi-a retras o autorizatie taxi si ulterior a refuzat mutarea acelei autorizatii pe o masina diferita. Am contestat in instanta retragerea autorizatiei ... (vezi toată discuția)