avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA cu contract comodat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA cu contract comodat

Buna ziua,
S.a efectuat o reparatie prin procedura amiabila cu RCA, soferul nefiind de vina, intre mine si sofer existand un contract de comodat eu nefiind in tara, ideea este k a iesit prost, toate documentele au fost derulate prin semnatura comodatorului el nefiind proprietar, in contractul de comodat se specifica " cunoastem faptul ca acest act nu transmite proprietatea automobiluii" dar si ca "comodantul este tinut sa pazeasca si sa conserve bunul", nu se prevede nicio clauza de reprezentare in aceste spete gen RCA, cu asiguratorul cat si societatea de service. Intrebarea mea este: Este legala aceasta peocedura doar in baza actului de comodat, as putea relua k proprietar procedurile de reparatie in nume personal? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Budacov , Avocat 13:59, 29 Ianuarie 2018
Ce anume a iesit prost din povestea asta? Comodatul si RCA sunt 2 lucruri diferite, iar reparatia pe RCA nu are legatura cu contractul de comodat. Soferul caruia i-ati facut contractul avea tot dreptul sa va reprezinte interesele in reparatia masinii.
Daca dvs. sunteti proprietarul masinii avariate, in patrimoniul dvs. se produce prejudiciul, deci numai dvs. aveti dreptul sa deschideti dosar de dauna si sa va aparati interesele in fata asiguratorului RCA al soferului vinovat. Soferul ar fi putut semna eventuale acte (mai ales cererea de despagubire) numai in baza unei imputerniciri semnate de dvs., iar despagubirea trebuie sa va revina dvs. In opinia mea, este nelegala derularea dosarului de dauna, iar dvs. puteti sa va adresati asiguratorului RCA cu o noua cerere de despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca proprietar plecat din tara looly looly Buna ziua . Am o masina pe numele meu , lasata tatalui meu sa se foloseasca de ea , dar fara comodat . Eu sunt plecata din tara .Ieri a fost lovita de o alta ... (vezi toată discuția)
Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)