avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca proprietar plecat din tara
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca proprietar plecat din tara

Buna ziua .
Am o masina pe numele meu , lasata tatalui meu sa se foloseasca de ea , dar fara comodat . Eu sunt plecata din tara .Ieri a fost lovita de o alta masina , vinovat fiind soferul celeilalte masini.Au mers la politie , s-a facut PV cu daunele , apoi tatal meu a mers la sediul societatii de asigurare. Acolo i s-a cerut procura ca sa fie atasata la dosarul de dauna.Ce nu inteleg eu , ii trimit contract de comodat pe care merg eu sa il fac la consulat sau procura sa incaseze in contul lui suma pentru reparatie si sa ma reprezinte?Daca eu sunt proprietarul si numele meu este si pe talon si pe asigurare , de ce ar mai avea nevoie de procura?
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2015
looly, utilizator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 14:21, 10 Noiembrie 2015
Buna ziua,

Proprietarul este indreptatit sa primeasca despagubirea.

In cazul in care proprietarul PF nu este prezent sa semneze documentele dosarului de dauna (PV constatare avarii/ cerere de despagubire) este necesara o imputernicire/ procura de reprezentare a persoanei care va reprezinta, in acest sens.

In functie de modalitatea de solutionare a dosarului, prin cererea de despagubire se va indica modalitatea de achitare, care poate fi:
-d irect unitatii reparatoare (daca s-a convenit in acest sens), sau
- in contul proprietarului autovehicului (in caz de regie sau reparatie proprie).

Logica este ca dvs. puteti sa fiti nemultumit de modul in care tatal dvs. a inteles sa semneze avariile constatate sau solutiile stabilite si ati putea reclama ulterior la asigurator.

Pentru societati PJ, intotdeauna se semneaza/ stampileaza o imputernicire pentru persoana care semneaza dosarul de dauna.

www.asigurariag.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca cu contract comodat dan_ dan_ Buna ziua, S.a efectuat o reparatie prin procedura amiabila cu RCA, soferul nefiind de vina, intre mine si sofer existand un contract de comodat eu nefiind in ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare accident provocat de persoana fara permis valib1981 valib1981 buna seara astazi de dimineata ( ora 07) in timp ce imi beam cafeaua aud pe strada un zgomot ies pe geam sa vad (geamul da in strada) si vad o persoana care ... (vezi toată discuția)
Vinovat vreau sa repar masina! Costin85 Costin85 Buna seara, am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi. Am lovit din spate alta masina,sunt vinovat! Am inchiat amiabila cu semnaturi toate ... (vezi toată discuția)