avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pod proprietate comuna indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pod proprietate comuna indiviza

As avea nevoie de un sfat in ceea ce priveste urmatoarea problema: doresc sa mansardez un pod intr-o locuinta tip duplex. Pe actul de proprietate acesta figureaza ca proprietate comuna indiviza a celor doi proprietari: tatal meu si fratele lui. Fratele a decedat acum 10 ani si are doi mostenitori care nu au facut inca succesiunea, unul dintre ei locuind in apartament. Intrebarea mea este ce trebuie facut pentru a obtine dreptul de proprietate asupra podului de la cei doi viitori mostenitori?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:00, 19 Octombrie 2009
Dupa ce se va dezbate succesiunea unchiului dumneavoastra, tatal dumneavoastra si cei doi mostenitori ai unchiului pot cere iesirea din indiviziune in privinta podului.

Mai departe, in ceea ce priveste dreptul de proprietate asupra cotei de 1/2 din pod, care va reveni in cote parti egale celor doi mostenitori, ramane sa va intelegeti cu acestia - vanzare cumparare, donatie etc.
buna ziua!
trebuie ca cei doi mostenitorii sa dezbata succesiunea, iar ulterior sa cadastrati, sa intabulati imobilul, iar ulterior sa faceti un act de partaj, prin care sa va revina in exclusivitate podul.
Dar daca unul dintre cei doi mostenitori nu vrea sa dezbata succesiunea (unchiul a murit acum 10 ani, fiul lui a deschis succesiunea dar fiica nu a fost de acord si, in consecinta, ea locuieste cu familia in "casa parinteasca" dar, din cate stiu eu, fara acte de proprietate)? E posibil, ca daca succesiunea a fost deschisa dupa moartea unchiului, aceasta sa nu fie inca incheiata?
Va multumesc
succesiunea se deschide prin moarte.
nu stiu ce sa va spun daca au finalizat sau nu procedura succesorala. discutati cu dansii, vedeti in ce stadiu sunt.
ioana_cristea a scris:

buna ziua!
trebuie ca cei doi mostenitorii sa dezbata succesiunea, iar ulterior sa cadastrati, sa intabulati imobilul, iar ulterior sa faceti un act de partaj, prin care sa va revina in exclusivitate podul.

Cum sa ii revina in urma unui partaj podul cand Cora nu este proprietar , ci tatal ei?B-)
Sfatul meu este sa verificati in urma discutiei directe cu cei 2 mostenitori care este situatia juridica exacta si sa reveniti cu precizari , fiindca ar insemna sa facem speculatii fara temei!B-)

Alte discuții în legătură

Succesiune-truda de zece ani maria24ioana maria24ioana Am si eu o intebare,daca sunteti ababili sa ma ajutati...este vorba despre 2 succesiuni ,a tatalui meu decedat si a bunicului,decedat si el.Acum zece ani ... (vezi toată discuția)
Diviziune calibra_1984 calibra_1984 se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata? precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire- dorim sa vindem, cum putem proceda? moprea moprea Buna ziua, Tatal meu s-a recasatorit, dupa ce mama mea a murit cand eu aveam 7 ani si fratele meu12 ani. Tatal meu a decedat in anul 2004. Am facut ... (vezi toată discuția)