avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate unica fiica a unui proprietar caruia ii este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate unica fiica a unui proprietar caruia ii este tutore/reprezentant legal sa fie membru in Comitetul Asociatiei de proprietari?

Buna ziua,

sunt singura fiica si viitoare mostenitoare a proprietarei unui apartament si la AG in care am fost aleasa in Comitetul As. proprietari am adus hotararea de numire a tutelei. Am spus de la inceput calitatea de reprezentant legal al proprietarului si am fost aleasa fara nici o contestatie in Comitet. Acum Presedintele imi contesta dreptul de a fi aleasa in Comitet exclusiv pe baza art 9 si art 25 din Legea 230/2007.
Va rog sa imi spuneti ce alte norme legislative se aplica in acest caz din punct de vedere al Codului Civil atat din punct de vedere strict al tutelei cat si al faptului ca sunt fiica, unica mostenitoare si viitoarea proprietara a apartamentului dupa moartea mamei mele.

Va rog sa imi spuneti daca, conform tuturor normelor legislative, am dreptul sau nu sa fac parte din Comitetul Asociatiei de proprietari.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:33, 31 Ianuarie 2018
Presedintele dvs. are dreptate, nu sunteti proprietara si probabil nici membra a as. prop., insa, lasat-il in pace pe presedinte sa conteste pana la Haga. Probabil ca va ajunge in instanta daca il arde atat de tare... Chiar nu stiu ce este in capul lui...
Noi cautam si umblam si cu lumanarea dupa oameni care sa faca parte activ din com. executiv.
Pe forum au mai fost asemenea discutii. In majoritatea as. prop. copiii proprietarilor pot face parte din com. executiv fara alte probleme. Pe acest presedinte il deranjeaza, asta este. Mai discutati in AG din trim.I /2018, eventual schimbati macazul, treceti in comisia de cenzori - daca nu si pe-acolo vor fi aceleasi pretentii.
Daca mergeti in instanta, probabil ca o sa obtinei un raspuns clar...
Succes!
Multumesc pentru raspuns. Stim cu totii ca este doar o problema de timp nu si de principiu, pana cand voi fi unica mostenitoare cu actul de proprietate pe numele meu. Ingrozitor, sa vorbesc astfel despre mama mea si moartea dansei, in contextul in care doresc sa contribui cu ce pot in Comitet.

Proprietarii sunt toti membri ai Asociatiei, deci si mama mea. Pana cand a fost numita tutela avea drepturi depline. Acum aceste drepturi le-a transferat asupra mea ca tutore sa o reprezint in ORICE problema, in interesul dansei.

Cum este daca un minor mosteneste o proprietate si are un tutore fiindca nu poate fi raspunzator pana la 18 ani? Tutorele care il reprezinta si actioneaza in numele sau protejandu-i interesele, ce atributii are?

Rog pe avocatii din forum sa ma ajute cu o intelegere complexa a statutului de ""proprietar"", tutore al mamei mele si viitoare unica mostenitoare.

In acest moment, din motive de stricta antipatie (fiindca atunci cand m-au ales in AG si am fost numita chiar vicepresedinte, am spus ca sunt tutore, si am aratat si documentul respectiv) Presedintele citeaza strict litera legii: nu e actul de proprietate pe numele tau, nu faci parte din Comitet.

Nu am nici o problema sa nu fiu in Comitet. Dar se incearca limitarea la maxim a tuturor drepturilor ACESTUI proprietar pt simplul motiv ca nu se reprezinta singur ci este reprezentat legal de fiica sa, tutore.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Rox44, utilizator
In acest moment dvs., chiar minora fiind, puteti reprezenta cu succes interesele proprietarului, prin intocmirea unei procuri. In cadrul asociatiilor de proprietari se pot intocmi procuri simple, inregistrate doar la sediul as. prop., dar pentru ca presedintele asociatiei dvs. este foarte scrupulos, aceasta procura o puteti face la un birou notarial. Faceti o copie a procurii si o inregistrati la sediul asociatiei. Din acel moment, nu au sa va mai faca necazuri.
Ramane in suspans faza cu alegerea dvs. ca membru in com. executiv. Poate un domn/doamna avocat, poate sa va sfatuiasca mai bine in aceasta speta, chiar mai invatam si noi.
Daca dvs. ati fost aleasa (nu numita, aleasa), ca membru in com. executiv, presedintele trebia sa faca opozitie la momentul respectiv, trebuia sa explice membrilor prezenti situatia si cadrul legal. In aceste conditii, presedintele poate sa apeleze la justitie si sa anuleze AG in care s-au facut alegerile despre care vorbiti.
Repet, la noi, precum si la alte asociatii, copiii membrilor autentici nu au nicio problema in a deveni membri in com ex., / comisia de cenzori, daca asa s-a hotarat in AG,
Succes!
In calitate de membru al CEx aveti atributii pentru a caror neindeplinire raspundeti in fata legii si a proprietarilor.

Pentru a ne face o idee mai la obiect ne puteti dezvalui si ce varsta aveti?

cyan a scris:

In calitate de membru al CEx aveti atributii pentru a caror neindeplinire raspundeti in fata legii si a proprietarilor.

Pentru a ne face o idee mai la obiect ne puteti dezvalui si ce varsta aveti?



Pe bune? Asa de bine cititi si intelegeti ce se scrie aici?

Fiindca am intrebat de tutela unui minor proprietar ati dedus ca EU sunt minora????

Am 40 ani.

Asa cum am zis, am cerut parerea avocatilor pe forum, ca specialisti in de toate am destui in jurul meu sa isi dea cu presupusul.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
Rox44, utilizator

Alte discuții în legătură

Convocare a.g, , alternative gambette gambette Convocarea AG ordinara daca este facuta de presedintele axociatiei de proprietari inseamna ca nu a fost decisa in cadrul unei sedinte de comitet executiv si ... (vezi toată discuția)
Convocare ad.gen. tomasso tomasso adunarea gen.ordinara se convoaca fie de presedintele asoc. fie de com. ex.,potrivit lg.230/2007,art.23 pct.3.:reiese ca este unul si acelasi lucru pt. ca ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatie proprietari andra_pm andra_pm Asociatia de proprietari in care ma aflu are 59 de membri (intre care si Dezvoltatorul imobilului), si de 156 apartamente (dintre care 48 detinute de ... (vezi toată discuția)