avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Handicap accentuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Handicap accentuat

art. 22 din Legea nr. 153/2017 prevede că pentru activitatea desfăşurată de persoanele cu handicap grav sau accentuat, în cadrul programului normal de lucru se acordă un spor de 15% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie/indemnizaţia de încadrare. Categoriile de persoane cu handicap care vor beneficia de acest spor se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Prin urmare, daca va desfasurati activitatea in sectorul bugetar atunci beneficiati de acest spor.( raspuns primit de la consultant juritic avocatnet.ro )

Intrebarea mea este ( daca am primit raspuns de la firma de stat unde lucrez ca citez : " La aceasta data nu s-a emis hotararea de Guvern si , ca urmare, nu putem da curs acestei solicitari. " ) - beneficiez de acest spor sau nu ? S-a emis hotararea de guvern ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 28 Ianuarie 2018
Nu s-a emis pana in prezent Hotararea de Guvern in sensul mentionat de art.22 din Legea 153/2017.
Buna ziua,

Asa este, aveti dreptul de a vi se facilita accesul la evenimente cultural-sortive, Sala Polivalenta SA nu organizeaza evenimente, prin urmare nu avem posibilitatea de a va oferi o legitimatie de acces la evenimentele care au loc in sala.

Pentru a beneficia de dreptul dvs e nevoie sa luati legatura cu fiecare organizator de evenimente in parte.

O seara frumoasa si un an nou fericit!

Sala Polivalentă S.A.

Mail: comunicare@polivalentacluj.ro
Site: www.polivalentacluj.ro

Buna ziua, am handicap accentuat.Sunt din Alba dar as vrea sa vin la concerte in Cluj.M-ati putea ajuta cu o legitimatie sau o reducere la concertele de la Sala Polivalenta? Am gasit asta pe net

Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități

Care sunt drepturile persoanelor cu handicap accentuat?

- gratuitate la bilete (inclusiv pentru însoţitor) pentru intrarea la spectacole, muzee, manifestări artistice şi sportive;

Cum sa fac?Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
asu_mani, utilizator
Pentru a beneficia de dreptul dvs e nevoie sa luati legatura cu fiecare organizator de evenimente in parte.

Asadar, daca se organizeaza un spectocol in Cluj veti lua legatura cu cei care il organizeaza pentru beneficia de gratuitate la bilete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este data de la care se aplica? raisa-gabriela raisa-gabriela O persoana beneficiaza de un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat din data de 08.03.2021. Care este data de la care se aplica sporul de 15 % ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap andreicosmin74@yahoo.com andreicosmin74@yahoo.com CARE SUNT PERSOANELE CU HANDICAP CARE BENEFICIAZA DE SPOR DE 15 % CONFORM LEGII 153/2017 ,ART. 22.? (vezi toată discuția)