art. 22 din Legea nr. 153/2017 prevede că pentru activitatea desfăşurată de persoanele cu handicap grav sau accentuat, în cadrul programului normal de lucru se acordă un spor de 15% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie/indemnizaţia de încadrare. Categoriile de persoane cu handicap care vor beneficia de acest spor se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.
Prin urmare, daca va desfasurati activitatea in sectorul bugetar atunci beneficiati de acest spor.( raspuns primit de la consultant juritic avocatnet.ro )
Intrebarea mea este ( daca am primit raspuns de la firma de stat unde lucrez ca citez : " La aceasta data nu s-a emis hotararea de Guvern si , ca urmare, nu putem da curs acestei solicitari. " ) - beneficiez de acest spor sau nu ? S-a emis hotararea de guvern ? multumesc
Asa este, aveti dreptul de a vi se facilita accesul la evenimente cultural-sortive, Sala Polivalenta SA nu organizeaza evenimente, prin urmare nu avem posibilitatea de a va oferi o legitimatie de acces la evenimentele care au loc in sala.
Pentru a beneficia de dreptul dvs e nevoie sa luati legatura cu fiecare organizator de evenimente in parte.
Buna ziua, am handicap accentuat.Sunt din Alba dar as vrea sa vin la concerte in Cluj.M-ati putea ajuta cu o legitimatie sau o reducere la concertele de la Sala Polivalenta? Am gasit asta pe net
Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități
Care sunt drepturile persoanelor cu handicap accentuat?
- gratuitate la bilete (inclusiv pentru însoţitor) pentru intrarea la spectacole, muzee, manifestări artistice şi sportive;