avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cadrulprocesual supra paratilor in procesul civil
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cadrulprocesual supra paratilor in procesul civil

am si eu omare nelamurire
dupa ce am depus cererea de chemare in judecata a paratilor mi,agent circulatie si x persona responsabila de producerea unui accident soldat cu avarii si toate probele pe care se bazeaza actiunea ,bineinteles si sentinta civilade anulare a pv facut de agent si am cerut obligarea paratilor laplata sumei inscrise pe facturile de piese si reparatii solidar mi s-a cerut sa precizez cadrulprocesual sub aspectulparatilor
poate ma puteti lamuri eu stiu din cate am invatat ca acestia au calitate procesuala pasiva
ce altceva as mai putea adauga ?:">
Cel mai recent răspuns: deucu consulting , Consilier juridic 10:25, 20 Octombrie 2009
Eu,cred ca ar trebui sa detaliati despre ce este vorba ,mult mai clar decat ati facut-o initial pentru a beneficia de cea mai buna consiliere cu privire la problema ridicata.
Mai ales,ar trebui sa aratati in ce calitate ati formulat cererea si ce ati solicitat prin aceasta,dar mai ales de ce ati ajuns la aceasta "formula"de chemare in judecata.
Speta cred ca e urmatoarea, daca am inteles: ati avut accident , s-a stabilit ca dvs. sunteti vinovata , politistul v-a amendat, stiindu-va nevinovata ati facut plangere contraventionala, vi s-a admis aceasta plangere si s-a anulat procesul-verbal(aveti hotararea def si irev.)
Considerati ca vinovata de producerea accidentuli e cealalta persoana. Introduceti actiune in raspundere civila delictuala -998 Cod Civil
Intrebare : Pe cine chemati in judecata?
Asta e?

speta e urmatoarea:x are accident cu y,lacare ofietrul de politie Z ii da amenda lui x desi vinovat de producerea accidentului,avarii la masina lui x este Y.x face contestatie la pv in care il cheama la interogatoriu si pe y care-si recunoaste fapta ca a produs accidentul dar spune ca nu s-ainteles cu x ptca ofiterul z a constatat ca este vina lui x si ca elnu doarea sa-i dea polita rca luixpt reparatie.cauza ecastigata de x si astfel se anuleaza pv dat de z pt x.
acumx face o noua cerere de judecata pentru despagubire impotriva paratilor solidari MI ,ofiterul z si celcare aprodus accidentul y,si cere instantei repararea prejudiciului pe care acestia l-au produs mai ales z prin fapta sa ,in valoare de suma 1000ron suma care reiese din facturi si chitante de reparatie asa cum se scrie in acceptul de reparatie dat de politie.
la primultermen instanta ne pune in vedere saprecizam cadrul procesual sub aspectul paratilor.care este acesta?
Ce temei de drept are actiunea?
De ce chemati si politistul si MI?
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
temeiul de drept este art 998-999cod civil iar mi este solidar cu ofiteruled politie ,elfiind vinovatul de producerea prejudiciuluiprin faptul ca a considerat-ov inovata pe x intocmind pv care s-a anulat ,astfelam procedat
este sau nu bine?
care este cadrul procesual al paratilor?

Alte discuții în legătură

Este posibil sa fiu citat ca intervenient fortat intr-un proces in legatura cu polita rca? ClydeS ClydeS Lucrurile stau in felul urmator : -X avand RCA imprumuta masina lui Y care comite un accident lovindu-l pe Z avand CASCO ; -acum, asiguratorul CASCO lui Z ... (vezi toată discuția)
Masina parcata avariata din tamponarea a 5 masini cezaru cezaru salut aveam masina C, parcata in fata curtii. dupa o tamponare in intersectie intre A si B masina mea C si alte 2 parcate, D si E, au fost avariate. politia ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesual pasive luminel luminel Buna seara tuturor! O speta: Un angajat, X, produce un accident de circulatie cu masina patonului,Y, in timpul orelor de program. Partea vatamata, Z, sufera ... (vezi toată discuția)