Buna ziua ! Sunt angajata la privat, ca medic cu fctie de conducere( scrie in fisa postului), pe peroada nedeterminata. Vreau sa plec si sa ma angajez la alta unitate.In contract scrie" preaviz in caz de demisie 20 zile lucratoare, conform Legii53/2003-CodulMuncii, cu modificarile si completarile ulterioare.. Vreau sa-mi dau demisia.Va rog sa-mi spuneti cate zile trebuie sa mai lucrez 20 sau 45?Nu am incredere in patron, sa-i dau in mana cererea de demisie.Este valabil daca il trimit si pe mail/ scrisoare recomandata, ca sa am dovada?
Va multumesc! feremari
20 de zile lucratoare va fi preavizul in cazul dvs..
Art.81 C.mun.
.... (4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
....
Este valabila daca se comunica prin posta cu confirmare de primire.
Demisie
bcezar76
Buna ziua!
Am un contract incheiat pe perioada nedeterminata din anul 2011. Vreau sa plec in alta companie pe u post similar (fctie de conducere)! Eu stiam ca ... (vezi toată discuția)