Sunt medic specialist si am contract pe perioada nedeterminata cu o firma semnat in februarie 2010. In acest contract este mentionata o perioada de preaviz in caz de demisie de 15 zile. Mentionez ca functia e de medic administrator.
In data de 9 decembrie 2011am depus demisia incepand cu data de 1 ianuarie 2012 (deci am respectat preavizul de 15 zile).
Negasind un inlocuitor patronul se prevaleaza de noul cod al muncii care,spune el,
stipuleaza in cazul persoanelor de conducere o perioada de preaviz de 90 zile.
Care sunt consecintele unei demisii neaprobate de patron?
Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere - art.81 alin.4 C.mun.
Spuneti-i patronului dvs sa-si cumpere un Cod al Muncii si sa va arate unde este prevazut acel preaviz ....:)
Patronul nu aproba demisia, ci doar ia act de solicitarea dvs .. el are avantajul ca poate renunta sau nu la termenul de preaviz care este cel mentionat in c.i.m.
Demisia nu se aproba , se inregistreaza.
Art. 81 alin 2 din Codul Muncii: Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
In cazul in care nu exista document semnat de parti (act aditional la contractul de munca) care sa modifice perioada de preaviz, trebuie sa respectati preavizul de 15 zile prevazut in contractul de munca.
Preaviz
elenasiarto
Lucrez la o firma privat ca si economist(in C.I.M se mentioneaza ca preavizul este de 45 zile lucratoare).In urma unor neantelegeri patronul m-a chemat sa ma ... (vezi toată discuția)