avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributii salariale zilieri in 2018
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributii salariale zilieri in 2018

Care sunt retinerile salariale pentru zilieri in 2018? Mai exact as dori sa stiu daca inafara de 10% -CASS si 10% impozitul pe venitul salarial, se retine si CAS? In ce articol din codul fiscal sau alta lege, clarifica acest aspect?
Cel mai recent răspuns: Apostol Pacuta , utilizator 09:35, 31 Ianuarie 2018
Legea 52/2011
Art. 9
....
(2) Pentru veniturile realizate din activitatea prestată de zilieri nu se datorează contribuţiile sociale obligatorii nici de către zilier, nici de către beneficiar.
Multumesc dar mi se pare ciudat ca nu se retine CASS. La art 9 in legea mentionata de dv se fac referiri la :
"Art. 9. (1) Pentru activitatea executata, zilierul are dreptul la o remuneratie al carei cuantum se stabileste prin negociere directa intre parti, in conditiile prevazute la alin. (2) .
(2) Cuantumul remuneratiei brute orare stabilite de parti nu poate fi mai mic decat valoarea/ora a salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata si se acorda la sfarsitul fiecarei zile de lucru sau la sfarsitul saptamanii, inainte de semnarea in Registru de catre zilier si beneficiar.
(3) Dovada platii remuneratiei se face prin semnatura zilierului in Registru." -Nimic de retineri, doar la art 6 se mentioneaza retinerea si virarea impozitului pe venit, 16%, asta in legea actualizata in 2017. Din moment ce din 2018, impozitul pe venit este de 10% am incertitudini cu privire la retinerea CASS si de ce nu CAS, daca se retine sau nu
Nu se retine c.a.s.s. ...articolul mentionat de mine este destul de clar.
Multumesc mult
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilieri marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie daca s-a aplicat propunerea de remunerare pentru zilieri. Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Declaratia 200 marryradu marryradu Am o asociatie de proprietari si pt femeia de servici care e ziliera depun declaratia 100 si pentru mine administrator decl 112. In februarie pentru ea am ... (vezi toată discuția)
Metoda legala de angajare promoteri divatz divatz Detin o firma de publicitate si mai nou am inceput impartirea de pliante cu ajutorul promoterilor. Am urmatoarele intrebari: Pentru legalitate la promoteri ce ... (vezi toată discuția)