Buna ziua!
DORESC SA RENUNT LA UN CONTRACT DE LEASING auto, cat mai rapid si cu cat mai putine probleme...motivul : nu-mi mai permit sa platesc rate. E vb de contract cu Porsche Leasing.
Daca sunt la zi cu ratele, si doresc sa renunt la contract, care e cel mai pesimist scenariu ?
Merci mult
Puteti cesiona catre alt utilizator contractul, cu acordul firmei de leasing, daca gasiti o persoana care sa vrea masina//ventual sa va plateasca avansul si care sa corespunda financiar ( i se face analiza dosarului). In acest caz totul e roz, ii predati masina dupa ce semneaza toata lumea cesiunea ( dvs, el, firma de leasing).
Varianta sa lasati masina la leasing e mai putin roz, pentru ca s-ar putea sa ramaneti fara masina si sa platiti restul contractului - de obicei exista o clauza care prevede ca daca inceteaza din culpa utilizatorului ( adica imposibilitatea de plata) se plateste in continuare.
Eu stiu un caz in care s-a discutat prieteneste cu leasingul, s-a predat masina pt 6 luni, timp in care utilizatorul nu a platit nimic, apoi a luat-o inapoi si a reluat contractul ( dupa ce si-a revenit cu banii).