avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTABULARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTABULARE

Buna ziua!
Am obținut o casă în urma unei sentinșe civile și m-am adresat cu o cerere la OCPI pentru intabulare pe numele meu. Am depus hotărârea judecătorească care este DEFINITIVĂ, și Extrasul de cont legalizat la notar din care reiese ca am achitat sulta și cei de la OCPI îmi cer declarație notarială că pârâta a primit sulta. Eu nu sunt în relații bune cu pârâta, ea refuză să răspundă la telefon, mesaje... etc. Cum pot înregistra imobilul ? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:50, 29 Ianuarie 2018
Odata ce aveti dovada ca ati achitat tot ce scrie in hotarare, refuzul de a va fi intabulat imobilul e, fara indoiala, un abuz.
Dati-i in judecata.
Nu e nici un abuz. E perfect legal.
Art. 907 Cod civil
Noţiune
(1) Când o înscriere făcută în cartea funciară nu corespunde cu situaţia juridică reală, se poate cere rectificarea acesteia.
(2) Prin rectificare se înţelege radierea, îndreptarea sau corectarea oricărei înscrieri inexacte efectuate în cartea funciară.
(3) Situaţia juridică reală trebuie să rezulte dintr-o recunoaştere făcută de titularul înscrierii a cărei rectificare se solicită, prin declaraţie dată în formă autentică notarială, ori dintr-o hotărâre judecătorească definitivă pronunţată împotriva acestuia, prin care s-a admis acţiunea de fond. Acţiunea de fond poate fi, după caz, o acţiune în anulare, rezoluţiune, reducţiune sau orice altă acţiune întemeiată pe o cauză de ineficacitate a actului juridic.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare suprapusa peste terenul meu George010 George010 Buna ziua , Dețin un teren de 40 de ari(am acte doveditooare) care nu este intabulat , dar unul dintre vecinii mei a intabulat și jumătate din ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - teren mai mare decat in acte (bucuresti) GEORGECOSTIN GEORGECOSTIN Buna ziua, Am cumparat in anul 1996 o casa batraneasca in Bucuresti sectorul 2. terenul are in realitate 330 m2 dar in actul de cumparare figureaza ... (vezi toată discuția)
Ocpi intabulare radiere Bytusi211 Bytusi211 Mi a fost admisă acțiunea de constatare act juridic nulitate absoluta , pe baza acestui act de schimb declarat nul,s a intabulat pârâta in carte-funciară ... (vezi toată discuția)