avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... OCPI intabulare radiere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

OCPI intabulare radiere

Mi a fost admisă acțiunea de constatare act juridic nulitate absoluta , pe baza acestui act de schimb declarat nul,s a intabulat pârâta in carte-funciară cu terenul meu.
Prezicez ca mi s a reconstituit dreptul de proprietate asupra terenului inainte sa promovez acțiunea prin care s a constatat nulitatea absoluta a actului.
Se poate face cerere la ocpi de radiere Sa mi înscriu dreptul de proprietate real ??? pe baza hotărârii definitive in caz ca actul cu care a fost realizata intabularea pârâtei a fost desființat ,ținând cont ca legea spune ca toate încheiate de actul lovit de nulitate absoluta nu mai sunt valabile.


Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Bytusi211 , utilizator 00:43, 14 Iunie 2019
Buna ziua. Conform art. 908 C.Civil rectificarea inscrierii dreptului de proprietate poate fi facuta
fie pe cale amiabilă, prin declarația autentică notarială a titularului dreptului ce urmează a fi radiat sau modificat, fie, în caz de litigiu, prin hotărâre judecătorească definitivă. Daca actiunea in nulitate absoluta pe care ati castigat-o avea capat de cerere separat rectificarea Cartii Funciare , atunci nu mai trebuie facuta o noua cerere in fata instantei daca instanta a admis si acest capat de cerere. In cazul in care se merge pe rectificare amiabila, titularul lui este obligat să va predea,, odată cu consimțământul dat în formă autentică notarială pentru efectuarea rectificării, și înscrisurile necesare, iar, în caz contrar, puteti solicita instanței să dispună rectificarea CF prin radierea dreptului titularului si înscrierea dreptului d-voastra. În acest din urmă caz, hotărârea instanței de judecată va suplini consimțământul la înscriere al părții care are obligația de a preda înscrisurile necesare rectificării. O zi buna,
pârâtul s a intabulat printr-un act de schimb care nu este valabil . El neavând titlu de proprietate pe acel teren. Am fost la ocpi și mi s a spus ca pot face cerere la ei fără instanța pe motivele :mi s a reconstituit titlu de proprietate asupra terenului și actul a fost desființat și din hotărâre reiese cum a avut loc intabularea pe baza acestui act nul , cât și ca aveam calitatea de proprietar tabular inainte sa se facă acest schimb ... in hotărâre sunt vizate mai multe aspecte. Despre cum s a intabulat și din ce cauza s a anulat actul cu care a avut loc înscrierea pârâtei .

Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, formulez cerere de rectificare a imobilului identificat în Registrul cadastral al imobilelor cu ID nr. . ., cu privire la următoarele aspecte:
1. . . . . . . . . .
2. . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . .
n. . . . . . . . . .

Pentru a susţine cele invocate mai sus, depun copii legalizate ale următoarelor acte juridice: . .
. . .
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
Bytusi211, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească Bytusi211 Bytusi211 Mi a fost admisă acțiunea de constatare act juridic nulitate absoluta , pe baza acestui act de schimb declarat nul,s a intabulat pârâta in carte-funciară ... (vezi toată discuția)
Anulare inscrieri cf Luciana21 Luciana21 Va rog sa imi spuneti cum pot formula actiunea pentru radierea sau anularea inscrierilor din CF? Este vorba de o actiune in rectifcare sau radiere avand in ... (vezi toată discuția)
Carte funciara radiere Bytusi211 Bytusi211 Buna seara. S a constatat nulitatatea absoluta a unui act de schimb , cu care pârâtul s a intabulat in cartea funciară . Pe baza actului declarat nul ... (vezi toată discuția)