Buna ziua! Ma numesc Mihai, am infiintat zilele acestea un SRL si intentionez sa-mi intocmesc un CIM la propria firma, cu norma intreaga, 8 ore/zi si salariul minim pe economie, 1900 lei. La momentul in care scriu acest mesaj, firma nou infiintata (certificatul de inregistrare l-am ridicat pe 25 ianuarie) nu are o cifra de afacere care sa suporte fie si salariul minim pe economie. Dar eu vreau neaparat sa am CIM si sa-mi platesc contributiile aferente, adica in jur de 750 lei lunar. Intrebarea e cum pot sa fac treaba asta? Pot sa-mi imprumut propria firma pana ce voi ajunge la o cifra de afaceri care sa-mi faca sustenabil salariul? Ma gandesc ca daca semnez un stat de plata cum ca propria firma mi-a platit 1900 lei, o sa para o fractura de logica pt cei de la fisc, de unde mi-a platit mie firma 1900 lei salariu daca in firma mea nu mi-au intrat banii aia. Anticipez, in baza unor precontracte deja semnate, ca in maxim 3 luni in firma vor intra suficienti bani pt a-mi justifica salariul si alte cheltuieli, dar ce fac pana atunci, pt ca vreau neaparat CIM? Multumesc anticipat pt eventualele lamuriri!
Asociatul / asociatii societatii imprumuta societatea cu sumele de bani necesare desfasurarii activitatii, cum ar fi salariile (aici includem salariul net, contributiile sociale ale salariatului, impozitul pe salariu si contributia sociala a angajatorului), urmand ca societatea sa returneze imprumutul indata ce activitatea genereaza venituri suficiente. Documentul utilizat va fi conventia de creditare.
Daca sunteti amabila si mai aruncati un ochi pe aici, imi puteti lamuri alte cateva probleme: acel "contract de creditare a propriei firme" trebuie autentificat la notar, sau vizat de vreun contabil? O alta intrebare, pot sa-mi inregistrez CIM-ul la ITM inainte sa-mi imprumut propria firma, adica e vreo problema daca maine ma duc la ITM, dar contractul de creditare il semnez poimane? Va multumesc pt solicitudine!
Depunere d100
bluenote
Va salut! Am un SRL infiintat de 3 luni, iar in luna martie mi-am facut si contract de munca pe firma, cu norma intreaga, in speranta ca voi avea ceva ... (vezi toată discuția)