Va salut! Am un SRL infiintat de 3 luni, iar in luna martie mi-am facut si contract de munca pe firma, cu norma intreaga, in speranta ca voi avea ceva incasari, in asa fel incat sa-mi platesc contributiile pe salariu. Nu am niciun venit impozabil pe firma pana acum, dar trebuie sa-mi depun D100 si D112 maine si nu stiu cum sa fac. In situatia mea, cand nici macar n-am bani pt plata salariului, pt ca nu mi-a intrat nimic pe firma, cum fac raportarile, ce scriu in D100, pt ca am Creanta fiscala 121, cea cu micro cu salariati, daca nu-mi faceam CIM era infinit mai simplu, scriam cifra "o" la D100 si scapam, dar asa? Mi-e si rusine sa ma duc maine la ANAF, ce completez acolo in situatia asta? Multumesc celui care o sa ma ajute cu cateva sfaturi!
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
La d100 o depuneti cu zero daca nu ati avut venit in perioada de raportare si selectati plata impozit 1% pentru ca aveti un salariat pe firma. Separat depuneti d112 pentru partea de impozit si contributii pentru contractul de munca.
bluenote
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc, d-le Neagu, pt solicitudine, dar daca la D100 inteleg ce am de facut, pt ca deja am completat-o si salvat-o pe cd, la D112 nu pricep cum poate fi completata daca eu n-am platit contributiile aferente salariului in conturile trezoreriei. Sa inteleg ca depun D112 chiar si in situatia asta?
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu are legatura daca odata depusa d112 o sa si platiti darile la stat care apar in declaratie, asa cum ar trebui ca sa nu platiti penaliati de intarziere. Deci completati d112 si o depuneti la termen iar plata, daca nu aveti bani sau nu puteti sa va imprumutati de pe la rude, o veti face cand puteti dar o sa trebuiasca sa platiti si penalitati.
Plata o sa o puteti face la trezorerie la ghiseu cu foaie de varsamant sau prin contul bancar al firmei, cu ordin de plata.
Va multumesc, d-le Neagu, pt amabilitatea de a ma ajuta! O sa-mi platesc maine si contributia pe salariu, asa cum mi-ati recomandat. Toate cele bune va doresc!
Declaratia 100
anny24
Am un SRL neplatitor de TVA din 15.11.2006. In noiembrie 2006 l-am bagat pe microintreprindere cu 1 salariat (contributii + impozit pe venitul ... (vezi toată discuția)